Ανόρθωση: Χάλια (σχεδόν) τριακονταετίας!

Χειρότερα… υπάρχουν! Και στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα. Η έβδομη θέση μετά από πέντε αγωνιστικές είναι π.χ. καλύτερη από την όγδοη (2006/07) και την ένατη (2014/15). Στις συγκεκριμένες περιόδους μάλιστα η Ανόρθωση είχε παθητικό οκτώ τερμάτων, ήτοι ένα παραπάνω απ’ όσα έχει δεχτεί στην τρέχουσα σεζόν.
Από την άλλη, τόσο χαμηλή παραγωγικότητα μετά τις πρώτες πέντε στροφές του μαραθωνίου η «Κυρία» δεν έχει να επιδείξει μετά το γύρισμα της χιλιετίας. Ακόμη πιο πίσω πρέπει να γυρίσουμε, προκειμένου να βρούμε την τελευταία φορά που ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε μόλις μια νίκη μετά από τα πρώτα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, αυτό είχε συμβεί την περίοδο 1988/89 (28 χρόνια πίσω), όταν η Ανόρθωση είχε συγκομιδή χειρότερη (5β.) από τη σημερινή (6β.) και τερμάτισε στην έκτη θέση, με 30 βαθμούς (σ.σ. τότε η νίκη έδινε δύο βαθμούς), στο -13 από την πρωταθλήτρια Ομόνοια.
Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας η «Κυρία» έχει πραγματοποιήσει δύο φορές χειρότερο ξεκίνημα από αυτό, ήτοι χωρίς νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1936/37, όταν είχε ξεκινήσει με μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, χρειάστηκε να περιμένει ως την όγδοη αγωνιστική για την πρώτη της νίκη και τερμάτισε έβδομη μεταξύ των επτά ομάδων της κατηγορίας.
Η δεύτερη ήταν την περίοδο 1981/82, όταν εκ νέου εκκίνησε με μία ισοπαλία και τέσσερις νίκες, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην έβδομη αγωνιστική και τερμάτισε ένατη μεταξύ 14 ομάδων.
Με άλλα λόγια, στις συνολικά τρεις περιπτώσεις που η Ανόρθωση εκκίνησε χειρότερα απ’ ό,τι στην τρέχουσα περίοδο ο ρόλος της στο πρωτάθλημα ήταν κομπάρσου, όχι πρωταγωνιστή. Μένει να φανεί αν ο Αντόνιο Πούτσε και οι παίκτες του έχουν την ικανότητα να γίνουν η εξαίρεση στον κανόνα.
  

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»