Ύποπτος φάκελος: Οι ευθύνες σε ΑΠΟΕΛ και ʼρη και το χρήμα στα γκολ (λεπτομέρειες)

Η παραλαβή του φακέλου από την ΟΥΕΦΑ θα ρίξει φως για την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής μεταξύ Άρη-ΑΠΟΕΛ.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης ενημέρωσε μέσω Facebook (όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα) για την ενημέρωση που έτυχε από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
 
Ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε ότι ο φάκελος θα φτάσει στα χέρια της ΚΟΠ την Παρασκευή (30/9), οπόταν και θα διαπιστωθεί κατά πόσο η ΟΥΕΦΑ αποδίδει ευθύνη στις ομάδες ή όχι για την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.
 
Η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ εντόπισε μεγάλο ποντάρισμα στην επίτευξη πέραν των δύο γκολ στην αναμέτρηση. Το κατά πόσον θα αποδοθούν ευθύνες στις ομάδες είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τα έγγραφα που θα στείλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
 
Θυμίζουμε πως στον αγώνα μεταξύ ΑΕΖ-Απόλλωνας για τον οποίο επίσης στάλθηκε φάκελος δεν αποδόθηκαν ευθύνες από την ΟΥΕΦΑ.
 
 
Οι ποινές
Στον πρώτο φάκελο, το εμπλεκόμενο Σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ως υπεύθυνο, θα πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στον δεύτερο φάκελο, το πρόστιμο θα αυξάνεται στις 10.000 ευρώ. Στον τρίτο φάκελο, θα αποκόπτονται από το Σωματείο όλες οι χορηγίες ΚΟΠ, συμπεριλαμβανομένων και του κόστους διαιτησίας, το οποίο καταβάλλεται από την Ομοσπονδία.
 
Στον τέταρτο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, στον πέμπτο θα τιμωρείται με αφαίρεση επιπλέον έξι βαθμών, στον έκτο φάκελο με αφαίρεση επιπλέον εννέα βαθμών και στον έβδομο φάκελο, το Σωματείο θα τιμωρείται με υποβιβασμό.
 
Στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς θα συμπεριλαμβάνονται και ποινές που θα αφορούν στους προπονητές και στους προέδρους των Σωματείων. Συγκεκριμένα, προπονητής ομάδας που συμπληρώνει τέσσερις φακέλους στην ίδια αγωνιστική περίοδο με οποιαδήποτε ομάδα, θα τιμωρείται με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους προέδρους των ομάδων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»