Λάγο: Έτοιμος για απόσβεση ο αριστερός μπακ των 210 χιλιάδων ευρώ

Στις 9 Ιουλίου ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μπακ, Ρομπέρτο Λάγο.
 
Μια ματιά στο βιογραφικό του σε αναγκάζει να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως ο ΑΠΟΕΛ έκανε μια εξαιρετική επιλογή για ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας.
 
Ένας ποδοσφαιριστής με πολυετή θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τις φανέλες των Χετάφε και Θέλτα Βίγκο δεν μπορεί να μην κάνει τη διαφορά σε κυπριακή ομάδα. Και δεν μιλάμε για ένα παίκτη που απλά ανήκε στο ρόστερ ομάδων της Πριμέρα, αλλά για εννιά ολόκληρα χρόνια ήταν βασική επιλογή και στα δύο κλαμπ που αγωνίστηκε.
 
Οι 16 συμμετοχές της περιόδου 2014/15 ήταν οι λιγότερες που κατέγραψε στην επαγγελματική του καριέρα σε μια σεζόν. Σπάνια έχασε αγώνες λόγω τραυματισμού, ενώ στην ηλικία των 30 χρόνων, όχι μόνο δεν τον λες «ξοφλημένο», αλλά απορείς πως άφησε το ισπανικό πρωτάθλημα για να παίξει μπάλα στην Κύπρο.
 
Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε ν’ αποσπάσει την υπογραφή του από νωρίς στη μεταγραφική περίοδο, κάτι που αποτελεί επιτυχία καθώς οι πλείστοι παίκτες με καλό βιογραφικό έχουν στο περίμενε τις ενδιαφερόμενες ομάδες περιμένοντας καλύτερη πρόταση.
 
Προσφέροντας του διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 210 χιλιάδες ευρώ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την υπογραφή του Ισπανού ακραίου αμυντικού. Σε οκτώ επίσημα παιχνίδια των «γαλαζοκιτρίνων» σε Κύπρο και Ευρώπη (έξι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ, και πρωτάθλημα), ο Λάγο δεν έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό.
 
Η τελευταία συμμετοχή του Λάγο σε αγώνα ήταν στις 21 Απριλίου στην εκτός έδρας νίκη της Χετάφε επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 1-2 για την 34η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης μέχρι το τέλος της περιόδου, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να χάσει έδαφος και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ.
 
Η περίοδος αποκατάστασης για ένα ποδοσφαιριστή που δεν τραυματίζεται συχνά τις πλείστες φορές είναι μεγαλύτερη και αυτό φάνηκε στην περίπτωση του Λάγο, με αποτέλεσμα να έχει μηδαμινή προσφορά στα κρίσιμα παιχνίδια της Ευρώπης.
 
Μπορεί μέχρι σήμερα να μην υπάρχει δείγμα γι’ αξιολόγηση του Ρομπέρτο Λάγο, όμως στον ΑΠΟΕΛ πιστεύουν και αισιοδοξούν ότι ο ποδοσφαιριστής κάλυψε το χαμένο έδαφος και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα μπει σταδιακά στην ομάδα.

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του