Κατά (κόκκινου) διαβόλου!

Φιλότιμη, πλην… λίγη αποδείχθηκε η εθνική Κύπρου στην πρεμιέρα της στην εποχή Χριστάκη Χριστοφόρου και στον όγδοο προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Υποδεχόμενο στο ΓΣΠ το (φαβορί για την πρωτιά) Βέλγιο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με σκορ (3-0) που αδικεί μεν την προσπάθεια των διεθνών μας, αποδίδει όμως δικαιοσύνη με βάση τη διαφορά στην ποιότητα και στην παραγωγή μεγάλων ευκαιριών μεταξύ των δύο ομάδων.
 
Λήθαργος, Λουκάκου, 0-1
Ενώπιον σχεδόν 16.000 θεατών το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε εξ αρχής θέληση, πείσμα και μαχητικότητα, ωστόσο και οι Βέλγοι δεν άργησαν να μπουν στο ρυθμό του αγώνα. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ με τον Λουκάκου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση συνολικού λήθαργου στην αμυντική λειτουργία της Κύπρου.
Το τέρμα ανέκοψε σε μεγάλο βαθμό τη φόρα της Κύπρου και ως την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη του 0-2 απ’ ό,τι οι παίκτες του Χριστοφόρου για το 1-1. Ουσιαστικά ό,τι πιο αξιόλογο για την οικοδέσποινα προέκυψε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έπειτα από εκτελέσεις φάουλ του Χαραλαμπίδη.
 
Λήθαργος, Λουκάκου, 0-2
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ταυτόσημο με αυτό του αγώνα. Η εθνική ομάδα είχε τη φούρια, αλλά το γκολ ήλθε από τους «κόκκινους διαβόλους» λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας εκμηδενίζοντας πρακτικά τις κυπριακές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο το τέρμα ακολούθησαν ευκαιρίες από πλευράς των Βέλγων, μολονότι οι διεθνείς μας δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν και να προσπαθούν. Ήταν όμως εμφανές ότι τους έλειπε -σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους- η ουσία, η ταχύτητα, η απλότητα και η αποτελεσματικότητα στην επιθετική ανάπτυξη.
Το 0-3 ήρθε ως φυσικό επόμενο αυτής της εικόνας, εκ νέου σε μια φάση αδυναμίας της άμυνας να απομακρύνει αποτελεσματικά μετά από ασταθή απόκρουση του Παναγή. Ο διεθνής τερματοφύλακας, ωστόσο, ήταν ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το απέδειξε και στο 90’ αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Μπατσουαγί.

Θυμηθείτε πώς κατέγραψε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ την εξέλιξη της αναμέτρησης:

93' Τέλος αναμέτρησης.
90' Ο Παναγή πέφτει στην αριστερή γωνιά του και αποκρούει την εκτέλεση του Μπατσουαγί
89' Πέναλτι του Χαραλαμπίδη στον Αζάρ
81' ΓΚΟΛ ΚΑΡΑΣΚΟ! Γρήγορη επίθεση των Βέλγων, η μπάλα φτάνει στον ντε Μπράινε, του οποίου το εκτός περιοχής σουτ αποκρούει ασταθώς ο Παναγή, ο Αζάρ παίρνει την επαναφορά και από πλάγια θέση δίνει έτοιμο γκολ στον Καράσκο που δεν αστοχεί προ κενής εστίας: 0-3!
80' Κίτρινη στον Λαΐφη για φάουλ στον ντε Μπράινε
78' Ο Χριστοφόρου ολοκληρώνει τις αλλαγές του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μακρή αντί του Κάστανου
76' Νέα μεφάλη, διπλή ευκαιρία για το Βέλγιο: σε αντεπίθεση ο ντε Μπράινε πασάρει στον Μουνιέ, το σουτ του αποκρούει ασταθώς ο Παναγή, ο οποίος εξουδετερώνει σε κόρνερ την προοσπάθεια του Αζάρ στην επαναφορά
70' Διπλή αλλαγή για την Κύπρο: Μυτίδης και Αρτυματάς αντί των Σωτηρίου και Λαμπάν
69' Οι Βέλγοι ελέγχουν το παιχνίδι, συνδυάζονται καλύτερα και φτάνουν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Παναγή και στη δημιουργία φάσεων
67' Κίτρινη κάρτα και στον Λαμπάν για φάουλ στον Αζάρ
67' Από πάσα του Λουκάκου το εντός περιοχής σουτ του προωθημένου Βερτόνχεν περνά ψηλά άουτ
65' Κίτρινη στον Κάστανο για φάουλ στον Αζάρ στο χώρο του κέντρου
61' ΓΚΟΛ ΛΟΥΚΑΚΟΥ! Σχεδόν πανομοιότυπο σενάριο με το πρώτο τέρμα... Ο ντε Μπράινε περνά πάσα μέσα στην περιοχή στον Καράσκο, ο οποίος σουτάρει στην κίνηση, ο Παναγή αποκρούει ασταθώς και στην επαναφορά ο αφύλακτος Λουκάκου με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα: 0-2!
60' Απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντόσα Τζούνιορ, η μπάλα με φάλτσα περνά δίπλα από την εστία των Βέλγων
57' Γρήγορος ρυθμός και από τις δύο ομάδες, όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο, οι Βέλγοι εξακολουθούν να είναι πιο επικίνδυνοι
50' Παράλληλο γύρισμα του Λουκάκου, προ του Αζάρ ο Δημητρίου πετά την μπάλα σε κόρνερ
46' Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο, δίχως αλλαγές επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο αντίπαλοι

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Σ' ένα ανοικτό παιχνίδι (7 τελικές για την Κύπρο, 10 για το Βέλγιο) το φιλότιμο και ορεξάτο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πληρώνει το ομαδικό μπλακ άουτ του 13ου λεπτού και την αδυναμία να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κουρτουά. Η πίεση ψηλά αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, καθώς όσες φορές δεν απέδωσε οι Βέλγοι βρέθηκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Παναγή.

45+2' Σε εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη από δεξιά ο Κουρτουά χάνει την μπάλα από τα χέρια του, όμως με δεύτερη προσπάθεια την μπλοκάρει, πριν τη στείλει ο Λαΐφης στα δίχτυα
43' Εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη, σουτ του Εφραίμ αποκρούει ασταθώς ο Κουρτουά, ο οποίος ακολούθως μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Αλεξάνδρου
38' Διακοπή στο παιχνίδι για να δροσιστούν οι 22 ποδοσφαιριστές. Παράσχονται οι πρώτες βοήθειες σε Παναγή και Τζούνιορ που συγκρούστηκαν στην τελευταία φάση, έχει σηκωθεί για προθέρμανση ο Μερκής
38' Πάσα Αζάρ για τον Λουκάκου ανακόπτεται την υστάτη από τον Παναγή, στην εξέλιξη της φάσης νέο παράλληλο γύρισμα από τον Μουνιέ για τον Λουκάκο περνά αναξιοποίητο
36' Μακρινό σουτ του Βερτόνχεν δεν ανησυχεί τον Παναγή
32' Εκτός περιοχής σουτ του Κυριάκου περνά άουτ
22' Οι Βέλγοι έχουν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους από πλευράς τακτικής
15’ Σέντρα Εφραίμ από αριστερά, στο πρώτο δοκάρι ο Σωτηρίου παίρνει την κεφαλιά… άουτ.
14’ Σημαντική η αδράνεια όλης της άμυνας στη φάση του τέρματος των Βέλγων
13’ ΓΚΟΛ ΛΟΥΚΑΚΟΥ! Από αριστερά ο ντε Μπράουνε πασάρει, ο Αζάρ αφήνει να περάσει η μπάλα, ο Μουνιέ με εκτός περιοχής σουτ υποχρεώνει τον Παναγή σε επέμβαση, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λουκάκου με καρφωτή κεφαλιά τη στέλνει στα δίχτυα: 0-1!

10' Ανοικτό παιχνίδι με αρκετά γρήγορο ρυθμό στο ΓΣΠ
1' Το παιχνίδι ξεκινά με κόρνερ για την Κύπρο, το οποίο εκτελεί ο Χαραλαμπίδης, αλλά περνά αναξιοποίητο

ΚΥΠΡΟΣ (4-2-3-1): Παναγή - Δημητρίου, Τζούνιορ, Λαΐφης, Αλεξάνδρου - Κυριάκου, Λαμπάν (70' Αρτυματάς) - Χαραλαμπίδης, Κάστανος (78' Μακρής), Εφραίμ - Σωτηρίου (69' Μυτίδης).
ΒΕΛΓΙΟ (3-4-1-2): Κουρτουά - Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερντόνχεν - Μουνιέ, Φελαϊνί (84' Ναϊνγκολάν), Βιτσέλ, Καράσκο - Αζάρ - Λουκάκου (73' Μπατσουαγί), ντε Μπράινε.
 
->Την αναμέτρηση διευθύνει ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Άχμιλερ.

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα