Πονάς εσύ, μα πονάω κι εγώ...

«Σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο οι επιλογές στο ρόστερ είναι πιο περιορισμένες και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε συγκεκριμένες θέσεις (κυρίως στα άκρα) θα γίνονται πειραματισμοί, όταν -για τον οποιονδήποτε λόγο- απουσιάζουν οι βασικές επιλογές». Το εν λόγω απόσπασμα περιλαμβάνεται στην αξιολόγηση της μεταγραφικής δραστηριότητας της Ανόρθωσης, στη σχετική ανάλυση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ο τραυματισμός του Τσους Ερέρο (σ.σ. εκτιμάται πως θα μείνει εκτός δράσης για ενάμισι μήνα) ήλθε να επιβεβαιώσει στο ακέραιο τη συγκεκριμένη εκτίμηση.
Ο 32χρονος Ισπανός προοριζόταν για ηγέτης της οπισθοφυλακής και στα μέχρι στιγμής παιχνίδια είχε δείξει πως αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στο κέντρο της άμυνας. Η αναπλήρωση του κενού του είναι ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος του Αντόνιο Πούτσε. Αφ’ ης στιγμής στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος στόπερ πλην του Αγουιλάρ (σ.σ. ο νεοαποκτηθείς Σέρβος Μίλαν Σάβιτς δεν δηλώθηκε στη λίστα της ΚΟΠ), οι επιλογές του Ισπανού είναι οι ακόλουθες: α) μετατόπιση του Καλδερόν (δεξιός μπακ), β) οπισθοχώρηση του Ζοάο Βίκτορ και γ) χρησιμοποίηση ενός εκ των Μάριου Νικολάου (20 ετών) και Χαράλαμπου Αριστοτέλους (21 ετών).
Αν ο τεχνικός της «Κυρίας» δεν θελήσει να αυξήσει υπέρμετρα το ρίσκο (χρίζοντας βασικό κάποιον από τους πιτσιρικάδες), οι τρεις επιλογές του γίνονται πρακτικά δύο, η εξής… μία: η οπισθοχώρηση του Ζοάο Βίκτορ, αφού ο Καλδερόν δεν έχει πείσει ότι μπορεί να καλύψει επαρκώς τη θέση: τόσο με τη Νέα Σαλαμίνα όσο και με την ΑΕΚ Αθηνών η φιλοτιμία του δεν έφτασε να αποτρέψει τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων ή την επίτευξη τερμάτων από τον αντίπαλο.
Η τοποθέτηση του Ζοάο Βίκτορ στο κέντρο της άμυνας (σ.σ. είχε αγωνιστεί εκεί και την περασμένη περίοδο) ελαχιστοποιεί το ρίσκο για τον Πούτσε, αλλά δεν είναι πανάκεια. Ο Βραζιλιάνος δεν λύνει το πρόβλημα της (έλλειψης) ταχύτητας στα μετόπισθεν, ενώ η αναπλήρωσή του στη μεσαία γραμμή από τον Πελέ αφήνει την ομάδα δίχως δοκιμασμένη εναλλακτική στη θέση του αμυντικού μέσου.
Με άλλα λόγια, αν εν τη απουσία του Ερέρο κάποιος εκ των Βίκτορ, Αγουιλάρ, Οικονομίδη, Πελέ τιμωρηθεί, τραυματιστεί ή είναι ντεφορμέ, ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει είτε να ρισκάρει με κάποιον πιτσιρικά είτε να προχωρήσει σε αλχημείες. Στη μεσαία γραμμή το πρόβλημα θα λυθεί, όταν ο νεοαποκτηθείς Σεού ενσωματωθεί και προσαρμοστεί στην ομάδα, στην άμυνα ωστόσο οριστική γιατρειά θα επέλθει μόνον, όταν στο ρόστερ προστεθεί ακόμη ένας καθαρόαιμος στόπερ.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των έξι εβδομάδων ανάρρωσης του Ερέρο η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Άρη (εκτός), την ΑΕΖ, τον ΑΠΟΕΛ (εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής), την ΑΕΚ (εκτός έδρας), την ΑΕΛ και την Ομόνοια (εκτός έδρας). Όχι και το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα για να το βγάλει η «Κυρία» δίχως αξιόπιστες εναλλακτικές στον πάγκο της…
  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα