«Θα ζήσω και θα πεθάνω με τις ιδέες μου!» (pics)

Αποφασισμένος να πορευτεί μέχρι τέλους με τη δική του προποηνητική φιλοσοφία εμφανίστηκε στη σημερινή (08/09) συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός ανέλυσε την εν λόγω φιλοσοφία, ενώ αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, στην ετοιμότητα των πρόσφατων μεταγραφικών αποκτημάτων και στις πιθανότητες πρόκρισης των πρωταθλητών από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 42χρονος για...
...το επερχόμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά το πρωτάθλημα και βλέπουμε μόνο το ματς με την Νέα Σαλαμίνα. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά η Νέα Σαλαμίνα είναι πολύ καλή ομάδα ήταν πέρυσι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Φέτος βελτιώθηκαν έκαναν καλές μεταγραφές και θα είναι ακόμα πιο δυνατοί».
...το πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ εν όψει των επικείμενων υποχρεώσεων σε Κύπρο και Ευρώπη: «Όπως κάνω πάντα, κοιτάζω παιχνίδι με παιχνίδι. Θα επιλέξω τους κατά τη γνώμη μου καλύτερους για τη νίκη με τη Νέα Σαλαμίνα. Στο μυαλό μας υπάρχει και η Αστάνα, αλλά θα εκτιμήσουμε την κατάσταση μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος, διότι για μας είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι τρεις βαθμοί».
...τη μη έλευση τρίτου επιθετικού: «Έχουμε δύο επιθετικούς, αλλά πολλές επιλογές με δεύτερους επιθετικούς και με ακραίους. Δεν ανησυχώ. Ένας τρίτος επιθετικός θα ήταν καλός, αφού μετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις, αλλά δεν με προβληματίζει η μη απόκτησή του. Αυτήν την περίοδο δεν αναζητούμε επιθετικό για τον Ιανουάριο, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά τώρα είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα που έχω και τη δουλειά που γίνεται. Η ομάδα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα τι θα γίνει τον Δεκέμβριο, τώρα το πιο σημαντικό είναι η Νέα Σαλαμίνα»
...την κατάσταση των πρόσφατων μεταγραφικών αποκτημάτων: «Ήταν σημαντική η διακοπή για τις εθνικές, διότι δουλέψαμε ιδιαίτερα στη φυσική κατάσταση όσων ήλθαν στο τέλος. Άπαντες είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα, αλλά πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα. Όλοι παίκτες μου κάνουν καλή δουλειά, είναι σημαντικό για μένα να τους έχω όλους διαθέσιμους και σε καλή κατάσταση»
...το ενδεχόμενο χρήσης συστήματος με δύο επιθετικούς: «Θα δούμε, δεν θα πω με ποιον τρόπο θα παίξουμε, είναι θέμα της κατάστασης που ευρίσκεται ο κάθε παίκτης»
...την επιμονή στη χρησιμοποίηση ενός συγκεκριμένου αριθμού παικτών και την κριτική που δέχεται γι' αυτό: «Στη διετία μου στην ΑΕΚ έκανα το ίδιο και δεν είχα δεχτεί κριτική, μ’ εξαίρεση ίσως στο τέλος. Τα αποτελέσματα όμως ήταν εκεί. Παραμένω πιστός στη φιλοσοφία μου, κοιτάζω πάντα το επόμενο παιχνίδι και μόνο, διότι ως προπονητής δεν ξέρεις πού θα είσαι μετά το τέλος του. Προφανώς θα κάνω λάθη και θα δεχτώ κριτική, αλλά πρέπει να ζήσω και να πεθάνω με τις ιδέες μου. Επειδή, ωστόσο, έρχονται πολλά και μαζεμένα παιχνίδια, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους και πρέπει να τις αξιοποιήσουν»
...το αν έχει ξεκινήσει την κατασκοπία των αντιπάλων στο Γιουρόπα Λιγκ: «Η κλήρωση ήταν καλή, έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, αλλά πρέπει να βρεθούμε στο 100% για να το πετύχουμε. Όλα είναι πιθανά, αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Ίσως οι προσδοκίες να είναι υψηλές μετά από αυτήν την κλήρωση. Μπορούμε ν’ ανταγωνιστούμε όλες τις άλλες ομάδες στον όμιλο, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, Έχουμε ανοικτό λογαριασμό με την Αστάνα μετά τον περυσινό αποκλεισμό, ενώ έχουμε δει κάποιες φορές τους Γιανγκ Μπόις, είναι ανταγωνιστικό σύνολο»
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Τόμας Κρίστιανσεν σχολίασε: «Έχει γίνει αρκετή συζητήση για τις μεταγραφές και ως προπονητής θέλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Έχουμε μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τους στόχους της και στις τρεις διοργανώσεις. Θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές τις προκλήσεις. Είμαστε η μόνη κυπριακή ομάδα στους ομίλους. Είχαμε δύσκολες κληρώσεις με Ρόσενμποργκ και Κοπεγχάγη, καταφέραμε να περάσουμε το εμπόδιο των Νορβηγών, ενώ από τους Δανούς αποκλειστήκαμε ελέω ενός γκολ στα τελευταία λεοτά. Ελπίζω να έχουμε τη στήριξη του κόσμου με τη Νέα Σαλαμίνα»

 

  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα