Πάμπος: «Συνεχίζουμε αποδυναμωμένοι»

Ήταν μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου. Μετά τη… χιονοστιβάδα εξελίξεων των περασμένων ημερών στην ΑΕΛ η τοποθέτηση του Πάμπου Χριστοδούλου είχε αποκτήσει ύψιστη βαρύτητα. Ο Κύπριος τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ούτε επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Με ειλικρίνεια και παρρησία σκιαγράφησε τη νέα κατάσταση για την ομάδα του.
«Ερχόμαστε από ένα ντέρμπι, το οποίο δεν κερδίσαμε. Είχαμε βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και φάνηκε η κούραση με την Ανόρθωση. Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Χρειαζόμαστε πολύ το τρίποντο, για να μείνουμε στα ψηλά», σχολίασε αρχικά αναφερόμενος στην επικείμενη υποχρέωση της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.
 
«Έκπληξη ο Μπαμπάνκο»
Ακολούθως ο Κύπριος προπονητής αναφέρθηκε στις -προγραμματισμένες και μη- απώλειες της ομάδας του. «Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα σχέδια να τους χάσουμε, όμως τους χάσαμε: ο Λούκας που τραυματίστηκε, οι Σιέλης και Μπαμπάνκο που αποχώρησαν», κατέστησε σαφές ο Χριστοδούλου κι ακολούθως τοποθετήθηκε αναλυτικά για...
…τον Μπουένο: «Δεν είχε σταθερότητα στην απόδοση του, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε άλλη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού με καλύτερο συμβόλαιο».
…τον Σιέλη: «Ήταν μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του και για μένα, αφού δεν είναι εύκολο να χάνεις τον βασικό σου κεντρικό αμυντικό, τον καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πείτε μου ένα προπονητή που χάνει ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του και δεν πληγώνεται, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης αποφάσισε ότι θέλει να φύγει και από τη στιγμή που υπήρχε κάποια ρήτρα. Όταν με πήρε τηλέφωνο, του είπα να μείνει μέχρι το καλοκαίρι και θα έχει περισσότερες προτάσεις και από την Ευρώπη. Αλλά αυτή είναι η ζωή του κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε προπονητή και οφείλουμε με αυτά τα όπλα που έχουμε να παλέψουμε».
…τον Σόουζα: «Ήταν μια άτυχη στιγμή και λυπηθήκαμε όλοι. Χάνουμε ένα πολυεργαλείο».
…τον Μπαμπάνκο: «Ήταν και για μένα μια μεγάλη έκπληξη, έφυγε για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Η γυναίκα του δεν ήθελε να μείνει στην Κύπρο. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω, γιατί δεν θα μου πρόσφερε τα αναμενόμενα»
…τους Αγκουινάλντο και Σάρκι: «Έφυγαν, γιατί δεν μας έδωσαν ό,τι περιμέναμε».
 
«Ούτε για φόνο»
Εν συνεχεία η κουβέντα οδηγήθηκε στα νέα αποκτήματα της ΑΕΛ, στα οποία ο Πάμπος Χριστοδούλου συμπεριέλαβε και τον Μέσκα, ο οποίος επιστρέφει στη διάθεσή του έπειτα από τιμωρία έξι αγωνιστικών. Αναλυτικά η τοποθέτηση του προπονητή των «λεόντων» για…
…τον Πίτι: «Θα ήμουν τρελός, αν ήταν ΟΚ από πλευράς φυσικής κατάστασης, να μην τον χρησιμοποιούσα περισσότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει ΑΕΛίστας που να θέλει περισσότερο το καλό της ομάδας από μένα. Φέραμε ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, όμως ακόμη δεν ήταν εντελώς έτοιμος, γι’ αυτό δεν έπαιξε περισσότερο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Το έδειξαν και τα εργομετρικά που κάναμε».
…τον Μπλάνκο: «Είναι πιο έτοιμος απ ό,τι ο Πίτι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά χρειάζεται χρόνο να εγκλιματιστεί σε μια ομάδα που αγωνίζεται με πίεση».
…τον Σασί: «Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ήταν μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορούσαμε γιατί για εμάς παίζει ρόλο το οικονομικό. Άλλωστε γι’ αυτό ο πρόεδρος συνεχώς τονίζει ότι θέλει όλους να έρθουν κοντά. Πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει».
…τον Μιτρέα: «Μετά τη φυγή και του Μπαμπάνκο έπρεπε να βρεθεί παίκτης που να αγωνίζεται και στόπερ και αριστερό μπακ. Απομένει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Αν όλα πάνε καλά, κλείνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός μας».
…τον Μέσκα: «Η τιμωρία του ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα για εμάς και, πιστέψτε με, αν έκανε φόνο, θα δεχόταν λιγότερη τιμωρία. Η επιστροφή του είναι σαν μια νέα μεταγραφή για εμάς».
 
Έλλειψη εναλλακτικών
Προχωρώντας σ’ ένα συνολικότερο απολογισμό ο Πάμπος Χριστοδούλου απέδωσε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας του στην έλλειψη εναλλακτικών, η οποία εκτίμησε πως θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την ΑΕΛ.
«Η κοιλιά που όπως λέτε κάναμε μέσα σε 11-12 μέρες οφειλόταν στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Έξι-επτά παίκτες τράβηξαν το κουπί. Δεν ήταν το καλύτερο για μας και μας επηρέασε. Είχαμε και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη που ήταν πάλι ντέρμπι. Αυτό επηρέασε και δεν είχαμε σταθερότητα. Αρκετοί παίκτες παίζουν σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους, διότι υπήρχε έλλειψη εναλλακτικών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο ποδοσφαιριστή. Το ρόστερ πλέον είναι αποδυναμωμένο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά στις δύσκολες στιγμές φαίνεται μια ομάδα. Θα παλέψουμε με όλα τα όπλα που έχουμε. Αν ο κόσμος θέλει να βρίσει κάποιον, ας βρίσει εμένα. Θα βάζω από το ένα και θα βγάζω από το άλλο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του συλλόγου της Λεμεσού.
Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση στη δεύτερη του θητεία στην ΑΕΛ, αποκρίθηκε: «Τα πράγματα δεν είναι τα ίδια. Δεν έχει καμία σχέση το μπάτζετ τότε με τώρα. Η διοίκηση στάθηκε εκεί, κράτησε την ομάδα και είπαμε από την αρχή ότι με αυτό τον προϋπολογισμό θα κάνουμε μια ομάδα που θα παλεύει. Ήδη πήραμε περισσότερους βαθμούς από ό,τι πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα -κυρίως πριν έρθω ξανά στην ομάδα. Δεν έχω άγχος. Ξέρω πολύ καλά πως είναι η ζωή του προπονητή».
Αναφερόμενος στις αναπόφευκτες πλέον αλλαγές στην ενδεκάδα ο Πάμπος Χριστοδούλου τόνισε: «Δουλεύουμε καθημερινά και με τα νέα παιδιά για να μπουν στην φιλοσοφία της ομάδας. Ο πιο φορμαρισμένος και έτοιμος θα μπει στην εντεκάδα για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να πάρουμε το παιχνίδι. Η ομάδα χρειάζεται μια νίκη, για να ανέβει η ψυχολογία τόσο των παικτών όσο και του κόσμου».
  

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»