Ο φορτσάτος κι ο… φευγάτος! (vid)

Ο ένας είχε μπει αλλαγή και είχε γυρίσει το ντέρμπι με την Ομόνοια, ο άλλος ευρίσκεται στο στόχαστρο της Χαρτς κι ενδέχεται ν’ αποχωρήσει άμεσα. Ο φορτσάτος Κολούνγκα και ο… φευγάτος Γκονσάλβες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της (δεύτερης) νίκης της Ανόρθωσης επί του ΑΣΙΛ (5-0) και της πρόκρισης (με συνολικό σκορ 7-0) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola.
 


Ένα γκολ, μια ασίστ
Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων άρχισε να αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο 20λεπτο. Η εκτέλεση φάουλ του Κολούνγκα στο δεξί δοκάρι του ΑΣΙΛ ήταν το έναυσμα για την αγωνιστική άνοδο της «Κυρίας», η οποία μετά από δύο καλές ευκαιρίες του Γκονσάλβες (29’, 32’) έφτασε στο γκολ: από ασίστ του Γκάμπριελ ο Κολούνγκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (34’).
Ο σκόρερ έγινε δημιουργός στο 42’, όταν με μεγάλη μπαλιά βρήκε εντός περιοχής τον Γκονσάλβες, ο οποίος με το κοντρόλ του «άδειασε» τον Τόσεφ και με γυριστό νίκησε τον Ζαχαρουδιού για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βίκτορ παρ’ ολίγον να πετύχει και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους (45+2’).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως ιδιαίτερο ρυθμό και συγκινήσεις. Τέλος στο άνευρο παιχνίδι έδωσε το δοκάρι του ΑΣΙΛ (σε εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου) στο 65’. Δύο λεπτά αργότερα  ο Σάντος συνδυάστηκε με Οικονομίδη και Γκονσάλβες και με εντός περιοχής σουτ νίκησε τον Ζαχαρουδιού για το 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα το καρέ τερμάτων συμπληρώθηκε από τον νεοεισελθόντα Κυριάκου, το σουτ του οποίου πήρε ύψος από κόντρα σε πόδι αμυνομένου και κατέληξε στα δίχτυα του ΑΣΙΛ (71’), ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89’ με αυτογκόλ του Κουντουρέττη έπειτα από σέντρα του Γκάμπριελ.
ΑΣΙΛ (3-5-2): Ζαχαρουδιού - Βελκόβ (46’ Πιτταράς), Τόσεφ, Καστάνας - Φρίνκου, Κούρτης (66’ Σάββα) - Μάρκου, Θεοδώρου, Χούτρης - Μπασόφ (60’ Μπολμποσιάν), Κουντουρέττης.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-4-2): Παπαδόπουλος - Σιβού, Καλδερόν, Ερέρο (46’ Αγουιλάρ), Σάντος - Βίκτορ (66’ Αριστοτέλους), Οικονομίδης - Γκάμπριελ, Καλό - Γκονσάλβες, Κολούνγκα (62’ Κυριάκου).
  

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League