Η επιρροή Γιοβάνοβιτς και το ανεκπλήρωτο όνειρο του Χαραλαμπίδη

Στην εκπομπή #askvivardi συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του, στον μέντορά του και πως ένας παίκτης θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του.
 
Τι χρειάζεται για να πετύχει κάποιος: «Πρώτο, να έχουμε πάθος που είναι η ενέργεια που χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στα όρια μας και να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Δεύτερο, πιστεύω ότι το άτομο που έχει θετική σκέψη για να αντιστρέψει μία αρνητική κατάσταση. Πρέπει να είμαστε θετικοί και να σπρώχνουμε τον εαυτό μας στο επόμενο βήμα. Τρίτο που πάντα λέω κυρίως στους νεαρούς είναι να θέτουν στόχους. Έχει μεγάλη σημασία στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να γράφουμε κάτω τους στόχους μας και να κάνουμε τα πάντα για να τους πετύχουμε.
 
Για τη ζωή ενός αθλητή:  «Η αλήθεια είναι στην καριέρα μου, στη ζωή μου, πολλά πράγματα αλλάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να είσαι προσεκτικός σε ότι κάνεις. Στο φαγητό, στον τρόπο που ζεις και συμπεριφέρεσαι. Είσαι ένα άτομο που πολλοί βλέπουν τι κάνεις και τι λες και πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός».
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την καριέρα μου και ευγνώμων για όσα κατάφερα σαν ποδοσφαιριστής. Πάντα είχα στο μυαλό να φτάσω τον εαυτό μου στα όρια». «Δεν είναι μόνο να έχεις κάποιο ταλέντο, αλλά πως δουλεύεις αυτό το ταλέντο».
 
Ποιον θεωρεί ως τον «μέντορα» στην καριέρα του: «Ο καθοδηγητής μου είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην καριέρα μου γιατί ως αρχηγός και προπονητής μου έμαθε πολλά. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, είναι πολύ έξυπνος. Θεωρώ ότι έχει πολύ καλή μεθοδολογία. Για να γίνεις πρωταθλητής χρειάζεσαι κάποιον να σε σπρώξει, να σε πάρει από το χέρι».
 
Πόσο εύκολο είναι για τον ποδοσφαιριστή να τερματίζει την καριέρα του: «Δεν είναι εύκολο να σταματάς το ποδόσφαιρο. Έχεις σχέση πως το δουλεύεις στο μυαλό σου. Αν σκέφτεσαι ότι έχει φτάσει η στιγμή να πας πίσω από την σκηνή για να κάνεις κάτι άλλο, είναι καλή ιδέα να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό.  Η πιο καλή ιδέα είναι να εκπαιδευτείς. Η μακροχρόνια μάθηση είναι πολύ σημαντική γιατί μια μέρα που θα σταματήσεις να είσαι ποδοσφαιριστής, που θα σταματήσεις να βγάζεις λεφτά από το ποδόσφαιρο, πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλη αυτή την εμπειρία για να κάνεις κάτι άλλο και να πας στο επόμενο βήμα στην καριέρα σου».
 
Πώς συνδυάζει το ποδόσφαιρο και τη ζωή του: «Το μυστικό είναι η οικογένειά μου. Ειδικά η γυναίκα μου. Από την αρχή της σχέση μας και τώρα με τα δύο παιδιά χρειάζεσαι υποστήριξη σε καθημερινή βάση. Οι αθλητές έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Χρειάζεσαι καθαρό μυαλό, να μην σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται να οργανώνουμε τη ζωή μας όπως να περνάμε παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά. Δεν είναι ο χρόνος που θα περάσεις μαζί τους, αλλά η ποιότητα».
 
Για τα κακά αποτελέσματα της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα: «Θεωρώ ότι η κρίση υπάρχει σε πολλούς τομείς.  Μπορούμε να βγούμε δυνατοί από αυτή την κρίση με ένα τρόπο. Δουλεύοντας σκληρά για να βελτιώσουμε τις εμφανίσεις μας. Είναι σημαντικό να μην κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε μπροστά».
 
Για το ανεκπλήρωτο όνειρο: «Για ένα πράγμα μετανιώνω στην καριέρα μου. Ήθελα να παίξω στην Αγγλία και είχα την πιθανότητα να υπογράψω στην Κάρντιφ (Τσαμπιονσίπ) πριν περίπου 8-9 χρόνια. Τότε δεν πίστεψα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, όμως ήθελα να παίξω στην Αγγλία. Ήταν όνειρο για εμένα αλλά είμαι χαρούμενος για την καριέρα μου».
 
Για την απόφαση να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ: «Πρέπει να υποστηρίζουμε όλες τις αποφάσεις μας και είμαι χαρούμενος για όλες τις αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Από όλα αυτά μαθαίνεις».
 

 
 

Δειτε Επισης

Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ