O Πάμπος το 2010 πανηγύριζε, το 2017 κρατούσε το κεφάλι του

Το βράδυ του Σαββάτου (30/09) η Ομόνοια υποδέχθηκε για 11η φορά τον Ολυμπιακό από το 2001 μέχρι σήμερα. Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των πρασίνων, αφού κέρδισαν εννέα αναμετρήσεις, ενώ η χθεσινή ήταν η δεύτερη ισοπαλία.

Η προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες ήταν τη σεζόν 2010-11. Κατά σύμπτωση και πάλι η αναμέτρηση ήταν στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όπως στο χθεσινό παιχνίδι, έτσι και τότε το αποτέλεσμα κρίθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Στις 18 Οκτωβρίου 2010, όμως ήταν η Ομόνοια που γλίτωσε την ήττα στο τέλος. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 12’ με τον Ντεντέ, η Ομόνοια ισοφάρισε στο 71’ με τον Ρουέδα, ο Ντεντέ ξανά έβαλε μπροστά τους μαυροπράσινους στο 87’ και τον τελευταίο λόγο είχε ο Λούα Λούα στο 88’ που έγραψε το τελικό 2-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάρλος Αντρέ στο 53’.

Στον πάγκο της Ομόνοιας έκανε ντεμπούτο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ τότε προπονητής του Ολυμπιακού ήταν… ο Πάμπος Χριστοδούλου, νυν προπονητής των πρασίνων.

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα, γρήγορη, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς, σταθήκαμε αρκετά καλά στο γήπεδο, κλείσαμε τους διαδρόμους, με την τακτική μας και το κυριότερο είναι ότι βγήκαμε ορθόδοξα μπροστά και καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κύπριος προπονητής.

Επτά χρόνια μετά, ο Πάμπος Χριστοδούλου έμελλε να ζήσει τα αντίθετα συναισθήματα. Η χαρά και τα πανηγύρια του 2010, μετατράπηκαν σε λύπη και κατεβασμένο κεφάλι το 2017…

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»