Στη θάλασσα της Ιαπωνίας δοκιμάζεται ο Κοντίδης

Πανέτοιμος για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν 2017-18 δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Gamagori της Ιαπωνίας, για τον αγώνα που ξεκινάει τα ξημερώματα της Τρίτης (17/10) στις 5:00πμ, ώρα Κύπρου – 11:00πμ τοπική ώρα. «Το πρωί της Δευτέρας (16/10) έκανα την πρώτη μου προπόνηση στη θάλασσα όπου θα γίνει ο αγώνας. Όλα ήταν μια χαρά. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Πρώτη φορά ερχόμαστε σε αυτή τη θάλασσα και φαίνεται ότι θα έχει λίγο άνεμο και συνεχή βροχή» δηλώνει από την Ιαπωνία ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου.
 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Gamagori περιλαμβάνει δέκα ιστιοδρομίες, συν την κούρσα μεταλλίων, την Κυριακή (22/10). Λαμβάνουν μέρος 290 αθλητές από 40 διαφορετικές χώρες. Στα σκάφη τύπου Laser, όπου αγωνίζεται ο Κοντίδης, μετέχουν 55 αθλητές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο 27χρονος Κύπριος Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ανάμεσα στα φαβορί, μαζί με τον Αυστραλό Χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο Tom Burton, τον Πρωταθλητή Ευρώπης Nick Thompson (Μ. Βρετανία), τους Tonci Stipanovic (Κροατία) και Sam Meech (Ν. Ζηλανδία) που κέρδισαν τα άλλα δύο μετάλλια στο Ρίο, καθώς και το Γερμανό Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Philip Buhl. Ξεχωρίζουν επίσης τους Matt Wearn (Αυστραλία) και Francesco Marrai (Ιταλία).
 
ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ 2017-18
1. Gamagori    17-22 Οκτωβρίου 2017
2. Miami          21-28 Ιανουαρίου 2018
3. Hyeres        22-29 Απριλίου 2018
4. Ευρώπη      Ιούνιος/ Ιούλιος 2018 (Τελικός)
 
Το Gamagori βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, βρέχεται δηλαδή από το Βόρειο Ειρηνικό. Οι αγώνες θα γίνουν στον κόλπο Mikawa. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κοντίδης θα κατευθυνθεί βορειότερα, στον κόλπο Sagami στην Enoshima, για την πρώτη γνωριμία με τα νερά που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
 
Πολύ καλά αποτελέσματα
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Κοντίδης έλαβε μέρος σε πέντε αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ήταν δεύτερος στο Qingdao το Σεπτέμβριο του 2016 και νικητής στη Μελβούρνη το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στην πρώτη του νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο (επρόκειτο μάλιστα για τελικό). Το 2017 ήταν δεύτερος στο Miami, πρώτος στο Hyeres και έβδομος στον τελικό που έγινε στο Santander τον Ιούνιο.
 
Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την Varnavas Varnava Vita Group.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.pavloskontides.com και στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

Δειτε Επισης

Στο Qingdao για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης
BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός
Οι πέντε που έχουν τέσσερα συνεχόμενα Final Four
Τόσα εισιτήρια θα πάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Οι ώρες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final Four της EuroLeague στο Άμπου Ντάμπι