Ποιο 1-0

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες από Πάφο και Ομόνοια, η ΑΕΛ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο με 3-0 από τέρματα που επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 13 βαθμούς και μαζί με την Δόξα ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην 9η θέση με 10 βαθμούς.
 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΕΛ έφθασε στη νίκη… ανατρέποντας τα στατιστικά της, καθώς για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, πέτυχε δύο τέρματα κάτι που επίσης κατάφερε για πρώτη φορά στα φετινά της παιχνίδια. Το άλλο τέρμα ήρθε στην εκπνοή του αγώνα.
 

Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και κατάφεραν να «κλειδώσουν» το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο. Σημειώνεται ότι στο 10’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Σωτηρίου στον Αρουαμπαρένα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης  (Χρυσοβαλάντης Θεουλής) έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το σκορ άνοιξε στο 29’, όταν μετά από κόρνερ του Αρτούρ, ο Μιτρέα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χίντι για να γίνει το 1-0 για την ΑΕΛ που τρία λεπτά αργότερα (32’) λίγο έλειψε η ομάδα της Λεμεσού να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως ο Χίντι πρώτο στο πλασέ του Λαφράνς και έπειτα στο σουτ του Αρτούρ έδιωξε εντυπωσιακά.

Τελικά, το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από μαρκάρισμα του Σωτηρίου στον Σίλβα που σύμφωνα με το διαιτητή ήταν αντικανονικό – πάντως δεν φαίνεται να τον βρίσκει ο παίκτης του Ολυμπιακού.  Ο Αρουαμπαρένα δεν αστόχησε και με το πρώτο του τέρμα στη φετινή σεζόν έφερε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η μόνη αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο… 90’ όταν ήρθε το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιτρέα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Σκόρερ:
29’, 90’ Μιτρέα, 45+2’ πεν. Αρουαμπαρένα

Κίτρινες: Παντελή
 
Συνθέσεις:
ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Σίλβα (63΄Ζντραφκόφσκι), Αρουαμπαρένα, Νικολάου, Λαφράνς, Μέσκα, Μιτρέα, Αλνταίρ (73΄ Ηλία), Χ.Κυριάκου, Γουίλερ, Αρτούρ
Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (72΄ Ανδρέου), Μιγκελίτο (60΄ Μιγκελίτο), Σεραφείμ, Αυλωνίτης, Καπαρτής, Παντελή, Σαμάρας (46΄ Μενελάου), Αντωνίου, Σωτηρίου
 

Δειτε Επισης

SOS από Ανόρθωση-«Καλούμε τον κόσμο να κάνει εισφορές για τα κριτήρια»
Ανακοίνωσε το τέλος με τον Τρισκόφσκι η ΑΕΚ-«Άρχισαν συζητήσεις για να αναλάβει πόστο στην ομάδα»
Παρελθόν και επίσημα από την ΑΕΚ ο Μπεν Σιμόν
Το κάλεσμα Καραπατάκη μετά την απώλεια πρωταθλήματος-«Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο»
Τέλος από την ΑΕΛ Μπεραχίνο και Τσουκά
«Αν μας έλεγαν να υπογράψουμε ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική, θα υπογράφαμε όλοι»
Η φωτογραφία του πρωταθλητή, η απουσία του Σα Πίντο και οι ευχαριστίες του ΑΠΟΕΛ
Παρελθόν από τη Σαντάρ Λιέγης ο Λαΐφης
Η ΚΟΠ επενδύει στο γυναικείο ποδόσφαιρο-Ραγδαία η αύξηση συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Κοριτσιών
Με Σατσιά, Κατσαντώνη και Μαλεκκίδη η κλήση της Εθνικής