Κατέκτησε τον 75ο τίτλο στην καριέρα του ο Ναδάλ

Πραγματοποιώντας έναν εκπληκτικό αγώνα, ο Rafael Nadal επιβλήθηκε του Νικ Κύργιου 6-2, 6-1 και επέστρεψε στον "θρόνο" του στο Πεκίνο μετά από 12 χρόνια! O σπουδαίος Ισπανός τενίστας, έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Open era που φτάνει στους 75 τίτλους καριέρας!

Ένας φανταστικός Rafael Nadal επικράτησε του Νικ Κύργιου με 6-2, 6-1 στον τελικό του China Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Πεκίνο για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, από το 2005.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Nadal κέρδισε τον Κύργιο σε σκληρή επιφάνεια, καθώς είχε 2 ήττες σε ισάριθμες συναντήσεις σε hard court ενάντια στον 22χρονο. Συνολικά τον κέρδισε για 3η φορά, στην 5η τους συνάντηση (3-2). 

Ο 31χρονος Ισπανός έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία, καθώς έγινε ο 5ος τενίστας που έφτασε τους 75 τίτλους στην ιστορία της Open era! Είχαν προηγηθεί οι Jimmy Connors (109 τίτλοι), Ivan Lendl (94), Roger Federer (93) και John McEnroe (77). Ξεπέρασε το ρεκόρ των 74 τίτλων του Rod Laver, με τον οποίο μοιραζόταν μέχρι πριν από λίγο την 5η θέση.

Επίσης είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει 6 τίτλους στη φετινή χρονιά, καθώς μέχρι τώρα οι Federer, Alexander Zverev και Nadal, είχαν από 5 τίτλους στο 2017. Η τρομερή χρονιά συνεχίζεται για τον "Matador", που έκανε αποφασιστικό βήμα για τον στόχο του Year-end No. 1, φτάνοντας τις 61 νίκες σε 70 αναμετρήσεις στο 2017 (61-9).

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του