Πρωτάθλημα CYTA: Ο Λέβι και οι… άλλοι!

Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η προτελευταία αγωνιστική του 2017 στο πρωτάθλημα CYTA. Η αρχή γίνεται σήμερα με τρία παιχνίδια, στα οποία οι πέντε από τις έξι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ακριβώς το αντίστροφο σκηνικό ισχύει για τους τρεις κυριακάτικους αγώνες, ενώ η αυλαία της 16ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα με το ντέρμπι νεοφώτιστων Αλκή-Πάφος FC.

Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Άρης μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και το κύμα αποδεσμεύσεων θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα υπό τον Γιάννη Χριστόπουλο (σ.σ. διάδοχο του Νικόλα Μαρτίδη) αποσκοπώντας στην άμεση έξοδό του από τη ζώνη του απ’ ευθείας υποβιβασμού.

Η αποστολή του έχει εξαιρετικά υψηλό συντελεστή δυσκολίας, καθώς η Ανόρθωση του Ρόνι Λέβι ταξιδεύει στη Λεμεσό με στόχο το τρίποντο που θα τη διατηρήσει αήττητη και θα της επιτρέψει να προσπεράσει εκ νέου στην πρώτη θέση την ΑΕΚ βάζοντάς της πίεση εν όψει της αυριανής αναμέτρησής της με τον Ερμή.

Στο «Δασάκι» ο ουραγός Εθνικός Άχνας φιλοξενεί την Ομόνοια. Μετά τον πρώτο βαθμό του στον πάγκο του προσφυγικού σωματείου ο Γκεόργκι Τσιχράτζε (σ.σ. διάδοχος του Γιώτη Εγκωμίτη) θέλει το πρώτο τρίποντό του, ώστε η ομάδα του να ανασάνει βαθμολογικά, ωστόσο τον ίδιο στόχο έχει στο ντεμπούτο του και ο Ιβάιλο Πέτεφ (σ.σ. διάδοχος του Πάμπου Χριστοδούλου), προκειμένου να τραβήξει χειρόφρενο στην κατρακύλα του «τριφυλλιού».

Τέλος, στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ μετά τη λευκή ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ στον επεισοδιακό αγώνα του «Τσιρείου» υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα επιθυμώντας να συνδυάσει θετικό αποτέλεσμα και πειστική εμφάνιση, στην τελευταία εντός έδρας παράσταση της χρονιάς. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη (σ.σ. διαδόχου του Μάριο Μπέιν) απέχει ήδη οκτώ βαθμούς από την κορυφή, συνεπώς περιθώρια στραβοπατήματος δεν υπάρχουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Σάββα Πουρσαϊτίδη (σ.σ. διαδόχου του Λιάσου Λουκά) προέρχονται από τη σημαντική νίκη απέναντι στον Άρη και απέναντι στον πρωταθλητή επιδιώκουν να επαναλάβουν εμφάνιση αντίστοιχη της εκτός έδρας με την Ανόρθωση, τούτη τη φορά όμως με καλύτερο αποτέλεσμα για τους ίδιους.
 
Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου
16:00 Άρης - Ανόρθωση (Cytavision Sports 7)
17:00 Εθνικός Άχνας - Ομόνοια (Cytavision Sports 2)
19:00 ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα (Cytavision Sports 1)
 
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου
16:00 Απόλλων - Ολυμπιακός (Primetel)
17:00 Δόξα - ΑΕΛ (Cytavision Sports 2)
18:00 ΑΕΚ - Ερμή (Cytavision Sports 1)
 
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου
19:00 Αλκή - Πάφος
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League