Λαρένα: «Όταν έρχονται παίκτες όπως οι Μπαράλ και Πίτι…»

Στην ιστοσελίδα elcomercio.es, με αφορμή το αφιέρωμα για την παρουσία πολλών Ισπανών στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, μίλησε και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα.
 
Για το πρωτάθλημα στην Κύπρο: Είναι ένα πρωτάθλημα που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Όλο και περισσότεροι ξένοι παίκτες έρχονται. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο γνωστή ομάδα που συνήθως κερδίζει το πρωτάθλημα και συμμετέχει στο Champions League, αλλά είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες που αγωνίζονται για να κερδίσουν τον τίτλο.
 
 
Για τον ερχομό του στην Κύπρο το 2014: Ήμουν στην Recreativo και είπα ότι θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω όταν ήρθε η επιλογή της Κύπρου. Μίλησα με έναν συνάδελφο που ήταν εδώ και μου μίλησε με καλά λόγια. Υπήρχε αβεβαιότητα γιατί δεν ξέρεις. Οι εγκαταστάσεις και τα πάντα είναι διαφορετικά από την Ισπανία, αλλά όταν συνηθίσεις όλα πηγαίνουν καλά.
 
Για τη ζωή στο νησί: Στην Κύπρος ζεις καλά, είναι πολύ ήσυχα. Υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες το χειμώνα και το καλοκαίρι. Είναι το κατάλληλο μέρος για να έρθει μια οικογένεια, γιατί τα παιδιά μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες. Στην ομάδα μας υπάρχουν δέκα Ισπανοί παίκτες, ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής.
 
Γιατί επιλέγουν Ισπανούς: Το γεγονός ότι η Ισπανία έχει κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν καλό για τους Ισπανούς παίκτες. Εκτιμούνται περισσότερο. Σε αυτό το πρωτάθλημα με τον χαμηλότερο λιγότερο ρυθμό επιτρέπει βετεράνους παίκτες σαν κι εμένα να μπορεί να επιμηκύνει λίγο ακόμα την καριέρα του.
 
Για τη δική του θητεία: Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ χαρούμενος. Παίζω σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και θα μπορούσα να έχω μια συνέχεια στα 35 μου χρόνια που στην Ισπανία δεν θα είχα. Η ομάδα παίζει με ένα τρόπο κατάλληλο στα χαρακτηριστικά μου. Ως ομάδα έχουμε καταφέρει για δύο συνεχόμενα έτη να τερματίσουμε δεύτεροι, κάτι που δεν κατάφερε στην ιστορία της. Ανταγωνιζόμαστε τον ΑΠΟΕΛ, ομάδα με περισσότερο χρήμα και που πετυχαίνει στην Ευρώπη. Θα ήταν σημαντικό να κερδίσουμε πρωτάθλημα ή κύπελλο την τρέχουσα σεζόν.
 
Η διαφορά με το ισπανικό ποδόσφαιρο: Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει ψηλότερο επίπεδο και είναι πιο θεαματικό. Εδώ υπάρχει μεγάλη ανισότητα μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των μικρών, αλλά υπάρχουν και οι εκπλήξεις. Εμείς πονέσαμε πρόσφατα από ομάδες που είναι στις τέσσερις τελευταίες ομάδες.
 
Αν θα συμβούλευε κάποιον Ισπανό να παίξει στην Κύπρο: Έρχονται για να αγωνιστούν μεγάλοι παίκτες όπως οι Μπαράλ και Πίτι. Είναι
παίκτες που μέχρι πρόσφατα έπαιζαν στην Α’ κατηγορία της Ισπανίας και αυτό σημαίνει ότι εδώ υπάρχουν ομάδες με ικανότητες και το πρωτάθλημα βελτιώνεται. Εδώ είναι αρκετά ασφαλές και μια οικογένεια μπορεί να ζήσει καλά.
 

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»