Δεκατρείς παίκτες με ναρκωτικά σε τέσσερα χρόνια στην Αγγλία
21:43 - 10 Φεβρουαρίου 2017
Έντονο αποδεικνύεται το πρόβλημα των ναρκωτικών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού μόνο μεταξύ 2012 και 2016 έχουν πιαστεί σε ελέγχους ντόπινγκ δεκατρείς ποδοσφαιριστές.
Η περίπτωση του Σαϊντό Μπεραϊνό αποτελεί την τελευταία από τις δεκατρεις, με τον πρώην παίκτη της Γουέστ Μπρομ να εμφανίζεται θετικός σε ecstasy και να τιμωρείται με δύο μήνες αποκλεισμό, πριν πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο για τη Στόουκ.
Η "Daily Mail" αποκαλύπτει ότι, πλην του διεθνή με την κ-21 της Αγγλίας, ακόμα δεκατρείς ποδοσφαιριστές των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν, ωστόσο η FA συγκαλύπτει τις περιπτώσεις.
Οι άνθρωποι της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποκρύπτουν τις ταυτότητες των παραβατών, που έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης, ecstasy ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθούνται στην επανένταξή τους.
Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, τα δείγματα που ήταν θετικά σε ναρκωτικά αποτελούν μόλις το 0,17% του συνολικού αριθμού, ωστόσο όσοι παίκτες τιμωρήθηκαν, έπρεπε να βρουν... δικαιολογίες μαζί με τις ομάδες τους για να εξηγήσουν τις απουσίες από προπονήσεις και αγώνες.
Ως εκ τούτου, ο Μπεραϊνό αντιμετώπιζε πρόβλημα φυσικής κατάστασης στις οκτώ εβδομάδες που ήταν τιμωρημένος.
Ομοίως, δικαιολογίες προβλήθηκαν και στην περίπτωση του Χοσέ Μπάξτερ, ο οποίος φέρεται (δεν υπάρχει ανακοίνωση) να πιάστηκε δύο φορές με ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα, τον πρώην μέσο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ περιμένει η Έβερτον, ώστε Όταν εκτίσει την ποινή του, να τον εντάξει στην ομάδα κ-23.
Ο Άαρον Μακάρεϊ αποτελεί διαφορετική περίπτωση, αφού τις σχετικές ανακοινώσεις τις έκανε η πρώην ομάδα του, Γουλβς. τον Μάιο του 2015. Πλέον, ο τερματοφύλακας αγωνίζεται στη Σκοτία για λογαριασμό της Ρος Κάουντι.
Σύμφωνα με την "Daily Mail", υπήρξαν τρία θετικά δείγματα το 2015-2016, έξι το 2014-2015, τρία το 2013-2014 και ένα το 2012-2013, σε σύνολο περίπου 5.000 ελέγχων.
Για την απρόσκοπτη διενέργεια ντόπινγκ κοντρόλ, παίκτες και σύλλογοι πρέπει να δηλώνουν σε μία βάση που βρίσκονται, ώστε να μπορούν να διεξαγάγονται έλεγχοι οποιαδήποτε μέρα, είτε στα προπονητικά κέντρα είτε σε διευθύνσεις σπιτιών. Οποιαδήποτε μη ορθή δήλωση κίνησης επισύρει μία προειδοποίηση και στις τρεις προειδοποιήσεις υπάρχει ποινή.
Πηγή: www.sport24.gr