Καθάρισε με σβηστές μηχανές η Ομόνοια (video)

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της και χωρίς να πατήσει τέρμα το γκάζι η Ομόνοια ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΖ, την οποία κέρδισε 2-0 στο ΓΣΠ με τέρματα των Δημήτρη Χριστοφή (55’) και Σίλβα Κλέιτον (60’). 
 
Η Ομόνοια που κράτησε ανέπαφη την εστία της για έκτη φορά φέτος (τέταρτη σε εντός έδρας παιχνίδι) και πέτυχε τρίτη διαδοχική νίκη, έφτασε τους 47 βαθμούς και παραμένει 5η, ενώ η ΑΕΖ είναι στην προτελευταία θέση με 10 βαθμούς. 
 
Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Νασιμέντο στο αρχικό σχήμα μετά από 4,5 μήνες, ενώ για πρώτη φορά στην ενδεκάδα των «πρασίνων» ήταν οι νεοαποκτηθέντες Μπρέβελντ και Αζίζ. 
Κυρίαρχη αλλά…
Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι από την αρχή της αναμέτρησης με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο ποσοστό του 85%. 
 
Παρά την εδαφική υπεροχή και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στην ομάδα του τριφυλλιού, η Ομόνοια δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΖ να έχει δοκάρι με τον Μαμίδη στο 40’. 
 
«Καθάρισε» στην επανάληψη 
Το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε με τον Δημήτρη Χριστοφή μετά από φάση διαρκείας να κερδίζει με κεφαλιά τον Σωφρονίου και να δίνει προβάδισμα στο «τριφύλλι». 
 
Στο 60’ Κλέιτον και Σέρινταν αντάλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Ιρλανδός με ωραία πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Κλέιτον, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. 
Ανησυχία για Άρνασον 
Τραυματίας με πόνους στη μέση, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Κρέσιτς, αποχώρησε ο Άρνασον. Ο Ισλανδός αμυντικός αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή από τον Τζον Κάρβερ, ο οποίος τον αντικατέστησε με τον Βύντρα. 
 
ΟΜΟΝΟΙΑ: Kρέσιτς, Παναγιώτου (62′ Σοϊλέδης), Καρλίτος, Άρνασον, Νασιμέντο, Μπρέβελντ, Αζίζ, Κλέιτον, Χριστοφή, Κύπρου (73′ Ρουσιάς), Σέρινταν
 
ΑΕΖ: Σωφρονίου,Στυλιανού (84΄Ιακώβου)Μαμμίδης,Σκόπλιακ,Φελισιεν,Κατσής,Ποσίνκοβιτς (73′ Παρασκευά),Στογίανοφ Παναγίωτου (46′ Σ. Παναγιώτου),Σεμέδο, Τσιμοντζί
 
 

 

Δειτε Επισης

Επιτυχημένη η επέμβαση του Μπρούνο Σάντος
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος