Τρένο για την Πόλη ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (9-13) έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι, όμως, με μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη... άνοιξαν το δώρο της Νταρουσάφακα και ανέβηκαν στο 16-6 στη Euroleague αυξάνοντας την απόσταση που τους χωρίζει με την Φενέρμπαχτσε (14-8), ενώ συνεχίζει - μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας - την... καταδίωξη της Ρεάλ Μαδρίτης (17-5).   
 
Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν αναγνωριστικό, καθώς οι ομάδες έψαχναν να βρουν τον ρυθμό τους και συμβάδιζαν στο σκορ (9-9). Ο Πρίντεζης έδωσε πολλές λύσεις στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να αποσπαστεί από την Ζαλγκίρις και οι ομάδες στη συμπλήρωση των 10' ήταν ισόπαλες (19-19). 
 
Ο Λεκαβίτσιους δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο οδηγώντας την ομάδα του δύο φορές στο +4 (21-25, 23-27, 27-31, 29-33). Οι Πειραιώτες συνέχισαν να μην έχουν επιθετικό ρυθμό ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Σπανούλης φρόντισε με buzzer beater να ισοφαρίσει σε 35-35 στο 20'. 
 
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, καθώς η Ζαλγκίρις συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό και με με τους Πάνγκος και Βέστερμαν προηγήθηκε με 41-45 στο 26'. Οι Πρίντεζης και Σπανούλης απάντησαν στα τρίποντα των φιλοξενούμενων γράφοντας το 47-45 στο 27'. Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης στο 28:05 έστειλαν για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο +5 (52-47). Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν κατάφερε να ξεφύγει, καθώς η Ζαλγκίρις με τρίποντο του Λεκαβίτσιους μείωσε σε 56-54 στο 30'.
 
Ο Λοτζέσκι φώναξε στην αρχή της τέταρτης περιόδου φώναξε «παρών» για τον Ολυμπιακό, καθώς πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στο 64-57 (34'). Η Ζαλγκίρις μείωσε σε 64-61, αλλά ο Πρίντεζης και ο Μπιρτς έδωσαν νέα... ανάσα στον Ολυμπιακό (68-61, 37'). Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να δίνει λύσεις και το... κερασάκι στην τούρα έβαλε τελικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος 1:18 ευστόχησε σε τρίποντο 71-61. Το άκουσμα της κόρνας της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 73-64. 
 
Δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 57-54, 73-64
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στο Qingdao για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης
BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός
Οι πέντε που έχουν τέσσερα συνεχόμενα Final Four
Τόσα εισιτήρια θα πάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Οι ώρες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final Four της EuroLeague στο Άμπου Ντάμπι