Του χάλασε το σερί με δέκα παίκτες (vid+pics)

Το αήττητο σερί του Απόλλωνα συνεχίζεται, όχι όμως και το νικηφόρο. Οι γαλάζιοι δεν δέχθηκαν ήττα για 16ο παιχνίδι, αλλά μετά από οκτώ σερί νίκες έμειναν στο 2-2 με τον Εθνικό στο Δασάκι μετά από ένα δραματικό αγώνα.
 
Η ομάδα της Λεμεσού βρέθηκε προ του φάσματος ήττας στο πρώτο μέρος, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και κατάφερε να γυρίσει το σε βάρος της αποτέλεσμα, όμως εν τέλει ο Εθνικός τσίμπησε τον ένα βαθμό.
 


 
Το ευτύχημα για τον Απόλλωνα είναι ότι έχασαν βαθμούς ΑΕΛ και ΑΕΚ (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του μεταξύ τους αγώνα), όμως έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ (56 βαθμούς). Ο Εθνικός έχει 29 βαθμούς.
 
 
 
Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στα αρχικά στάδια του αγώνα και η επιθετική του δραστηριότητα έδειχνε ότι σύντομα θα έβρισκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα. Αντ’ αυτού στο 22’ ο Εθνικός μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Ζελάγια πήρε προβάδισμα στον αγώνα, 1-0.

 
Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας δεν βρήκε τις λύσεις για να απαντήσει. Έκανε επελάσεις προς την εστία των γηπεδούχων, αλλά δεν γινόταν απειλητικός. Στο 45’ ο Λεόντιος Τράττος απέβαλε (με απευθείας κόκκινη) τον Ντόβπνια λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Σακέτι.
 
Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να γίνει πιο πιεστικός στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε μέχρι το 59’ να αντιστρέψει τα σε βάρος του δεδομένα. Στο 51’η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για ανατροπή του Ζοάο Πέδρο από τον Τσικάρσκι, με τον Ντα Σίλβα να ευστοχεί και να κάνει το 1-1.

 
Προτού κοπάσουν τα πανηγύρια, στο 59’ μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο, ο Μαγκλίτσα με πλασέ μπροστά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα και να γίνει το 2-1.
 
Ο Απόλλωνας όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 82’ μετά από κόρνερ ο Στόϊτσεφ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Κατσαράβα – που επέστρεψε μετά από δύο αγώνες - από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα γράφοντας το τελικό 2-2.

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
22' Ζελάγια, 82' Κατσαράβα / 51' πεν. Ντα Σίλβα, 59' Μαγκλίτσα
Κίτρινες: Αρέστη (6η) / Μαγκλίτσα (6η), Βινίσιους  
Κόκκινη: Ντόβπνια 
Συνθέσεις:
Εθνικός: 
Μπογκατίνοφ (46′ Πρόσεκ), Στόϊτσεφ, Κρατσιούνοφ, Ντόβπνια, Φιλίπποφ, Τσικάρσκι (66′ Κατσαράβα), Αράμπαλ (68′ Αρέστη), Ενέσκου,  Κυπριανού, Χατζηβασίλης, Ζελάγια.
Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Βασιλείου, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι, Κυριάκου, Ντα Σίλβα (75′ Μπεντόγια), Σαρδινέρο, Μαγκλίτσα (62′ Παπουλής), Πίεχ (82′ Σεμέδο).

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα