Adios Bilbao, στους 16 εγώ θα πάω! (video)

Να περάσει ο επόμενος! Βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του ο ΑΠΟΕΛ προσέθεσε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του με τον πρώτο αποκλεισμό ισπανικής ομάδας και ταυτόχρονα την παρθενική πρόκρισή του στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ!

 

Στον επαναληπτικό του εις βάρος του 3-2 στο «Σαν Μαμές» οι «γαλαζοκίτρινοι» -άψογα στημένοι και καθοδηγούμενοι από τον Τόμας Κρίστιανσεν- επικράτησαν παλικαρίσια και απόλυτα δίκαια 2-0 της Μπιλμπάο στο ΓΣΠ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, τα τέρματα των γαλαζοκιτρίνων ήρθαν από ελληνικά πόδια: ο Σωτηρίου πήρε τη σκυτάλη από τον Εφραίμ, ενώ ο Γιαννιώτας έβαλε εκ νέου το δεύτερο γκολ.

Πέναλτι σε Βινίσιους
Το παιχνίδι ξεκίνησε μ’ ένα σουτ του Ουίλιαμς στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (3’), ακολούθησαν μέσα στο ίδιο λεπτό (7’) τα σουτ των Εφραίμ και Ουίλιαμς που εξουδετέρωσαν οι Ιραϊθόθ και Βάτερμαν αντιστοίχως, ενώ στο 9’ ο Μπεζμποντόροφ έκλεισε προκλητικά τα μάτια στην καθαρή ανατροπή του Βινίσιους από τον Σαν Χοσέ αρνούμενος να καταλογίσει το προφανές πέναλτι.
Η Μπιλμπάο είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με διαγώνιο σουτ Ουίλιαμς (17’) κι απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σουσαέτα (18’) κι ακολούθως ο ρυθμός έπεσε σημαντικά και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα ως την ανάπαυλα να μην δημιουργηθούν άλλες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.
 
Ονειρικό ξεκίνημα
Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην με την έναρξη της επανάληψης: με τη συμπλήρωση 20 δευτερολέπτων ο Εφραίμ σέντραρε από αριστερά, ο Σωτηρίου πετάχτηκε στη γωνιά της μικρής περιοχής και μ’ εντυπωσιακή προβολή έστειλε την μπάλα στην ανοιχτή γωνία του Ιραΐθόθ για το 1-0 (46’)!

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Ετσεμπαρία, ανέλαβε ο ίδιος να το αξιοποιήσει και, μολονότι ο Ιραϊθόθ έπεσε στη σωστή γωνία και άγγιξε την μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 που έριξε όλο το ΓΣΠ σε διονυσιακή έκσταση (54’)!


Αποβολή Πιέρου
Μετά το σκορ οι ισορροπίες διασαλεύτηκαν και σε επίπεδο παικτών, αφού στο 65’ ο Σωτηρίου δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Σαν Χοσέ στο χώρο του κέντρου. Ο Κρίστιανσεν πέρασε το κατάλληλο μήνυμα στους παίκτες του ρίχνοντας στο παιχνίδι τους (μεσοεπιθετικούς) Εμπεσίλιο και Βάντερ, προκειμένου να μην επιτρέψει στους Βάσκους να «κατασκηνώσουν» στην περιοχή του Βάτερμαν, αλλά να έχουν τον φόβο των αντεπιθέσεων.

Σε μια εξ αυτών με τους Βάντερ, Γιαννιώτα ο ντε Καμάργκο πέρασε με τακουνάκι στον Εμπεσίλιο, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ (80’). Στα τελευταία 15 λεπτά η Αθλέτικ, όπως αναμενόταν, τα έριξε όλα στην επίθεση, όμως στις κυριότερες ευκαιρίες της ο Μερκής με σωτήρια προβολή αρνήθηκε το 2-1 στον Ουίλιαμς (88') και ο Μουνιαΐν έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Βάτερμαν. Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει επίσης με δέκα παίκτες, καθώς ο νεοεισελθών Ιτουράσπε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (90').
 

Κίτρινες: Ιωάννου, ντε Καμάργκο / Γκαρσία, ντε Μάρκος, Ιτουράσπε
Αποβολή: Σωτηρίου (65’, δεύτερη κίτρινη)  / Ιτουράσπε (90’, δεύτερη κίτρινη)
 

ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου - Βινίσιους (76’ Εμπεσίλιο), Μοράις - Γιαννιώτας, Εφραίμ (71’ Βάντερ) - Μπαράλ (61’ ντε Καμάργκο), Σωτηρίου.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ (4-2-3-1): Ιραϊθόθ - ντε Μάρκος (79’ Μερίνο), Άλβαρεθ, Ετσέιτα (70’ Ιτουράσπε), Μπαλενθιάγα - Σαν Χοσέ, Ετσεμπαρία - Ουίλιαμς, Μουνιαΐν, Σουσαέτα (57’ Βιλιαλίμπρε) - Γκαρθία.


АПОЭЛ - Атлетик 2:0. Обзор матча. Лига Европы 2016/17. 1/16 финала. 2-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.


  

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βαλακάρι σέρβιρε και ο Πίττας κάρφωσε την Έλφσμποργκ
Ο Μαρινάκης και οι τρεις ομάδες που καίγονται για επενδυτή
Οι διευθετήσεις και οι συστάσεις της Αστυνομίας για το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση
Συνεχίζεται η όγδοη αγωνιστική-Δράση σε Παπαδόπουλος και Αλφαμέγα
Το βάλσαμο στις πληγές τους κρύβεται στο ΓΣΠ
Νίκησε και έπιασε κορυφή ο Άρης-Κέρδισε με 2-1 τη Σαλαμίνα
Ανανέωσε με Ντράγκομιρ μέχρι το 2028 η Πάφος
Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΕΝΠ και Εθνικό
Σταθερά πρώτος ο Ύψωνας, γκέλες για Ολυμπιακό Λευκωσίας και ΑΕΖ
Οι ενδεκάδες των Κάναντι και Μπαντία το παιχνίδι ΕΝΠ-Εθνικός