Γουίλιαμς: «Έτοιμοι για την κόλαση»

Έχουμε αρνητική παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά με τον ΑΠΟΕΛ θα κάνουμε μία νέα αρχή, σχολίασε ο ποδοσφαιριστής της Μπιλμπάο, Ινάκι Γουίλιαμς, για τον επαναληπτικό στο ΓΣΠ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ισπανός στην Marca, αναφέρεται μεταξύ άλλων στον τρόπο παιχνιδιού των «γαλαζοκίτρινων» αλλά και στο κενό που αφήνει πίσω του ο Αντούριθ. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του ποδοσφαιριστή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινάκι Γουίλιαμς, στην marca.com:

Είστε έτοιμοι για την «κόλαση»;
Ναι, η αλήθεια αυτή είναι. Η ομάδα μου ανυπομονεί γι’ αυτό το παιχνίδι και νομίζω ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Θα τα δώσουμε όλα με τον ΑΠΟΕΛ, έτσι ώστε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Πως είναι δυνατό ένας αντίπαλος από μικρό πρωτάθλημα να μπορεί να σας απειλήσει;
Στην Κύπρο είναι φαβορί ο ΑΠΟΕΛ επειδή είναι πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια, έχοντας διακρίσεις στην Ευρώπη. Γι’ αυτό τον λόγο ξέρει τον τρόπο πώς να αγωνίζεται στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο ΑΠΟΕΛ στο Σαν Μαμές φάνηκε ότι γνωρίζει να επιτίθεται, αφού είχε πετύχει δύο τέρματα σε τρεις τελικές, ενώ η Μπιλμπάο στις 22 τελικές κατάφερε να σκοράρει τρεις φορες.
Σίγουρα, αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι. Κάναμε ένα μεγάλο αγώνα με πολλές ευκαιρίες έχοντας την κατοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα στο τέλος δεν ήταν δίκαιο, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν ο αντίπαλος κλείνεται. Στόχος μας τώρα είναι να μην δεχθούμε γκολ.

Ο Ραούλ Γκαρθία ανέφερε ότι στην Κύπρο η Μπιλμπάο, πρέπει να αποδείξει ότι είναι μια καλύτερη ομάδα. Αυτό το σύνθημα πως το εκλαμβάνεις;
Ναι, εννοείται ότι θα πάμε για να το αποδείξουμε αυτό, αν θέλουμε να είμαστε στον επόμενο γύρο. Έχουμε ένα μειονέκτημα στα εκτός έδρας παιχνίδια, γι’ αυτό και θέλουμε να κάνουμε μία δυνατή καινούργια αρχή.

Αυτή τη σεζόν μετράτε μόνο τρεις εκτός έδρας νίκες, πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να φθάσει ψηλά στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση;
Το γνωρίζουμε ότι αν δεν παίρνουμε εκτός έδρας νίκες, δεν μπορούμε να φθάσουμε σίγουρα στον τελικό. Πρέπει να το διορθώσουμε και να λειτουργήσουμε με αυτό αν θέλουμε να πετύχουμε. Όλα όμως, περνάνε μέσα από την Πέμπτη (23/2). Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς και να προκριθούμε.

Η απουσία του Αντούριθ αφήνει ένα κενό σημαντικό για την ομάδα, νομίζεις ότι μπορεί να καλυφθεί επάξια;
Είναι κρίμα που ο Αντούριθ δεν μπορεί να αγωνιστεί αφού είναι ο γκολτζής της ομάδας μας. Άν παίξω εννιάρι, στη θέση του, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Εάν δεν είμαι εγώ, θα είναι ο Σαμπίν ή ο Ασιέρ, που πρόκειται να δώσουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα να φθάσει στον στόχο της.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βαλακάρι σέρβιρε και ο Πίττας κάρφωσε την Έλφσμποργκ
Ο Μαρινάκης και οι τρεις ομάδες που καίγονται για επενδυτή
Οι διευθετήσεις και οι συστάσεις της Αστυνομίας για το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση
Συνεχίζεται η όγδοη αγωνιστική-Δράση σε Παπαδόπουλος και Αλφαμέγα
Το βάλσαμο στις πληγές τους κρύβεται στο ΓΣΠ
Νίκησε και έπιασε κορυφή ο Άρης-Κέρδισε με 2-1 τη Σαλαμίνα
Ανανέωσε με Ντράγκομιρ μέχρι το 2028 η Πάφος
Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΕΝΠ και Εθνικό
Σταθερά πρώτος ο Ύψωνας, γκέλες για Ολυμπιακό Λευκωσίας και ΑΕΖ
Οι ενδεκάδες των Κάναντι και Μπαντία το παιχνίδι ΕΝΠ-Εθνικός