Ο Απόλλωνας νίκησε στην υπεροπλία τον ΑΠΟΕΛ

Η νίκη του Απόλλωνα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είναι η σημαντικότερη από τις 12  που πέτυχε από τη μέρα που ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας ο Σωφρόνης Αυγουστή.
 
Η αντεπίθεση των «γαλάζιων» από τη μέρα που πήρε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ο Κύπριος τεχνικός είχε ένα σημαντικό «σταθμό», τον οποίο πέρασε με επιτυχία και η ομάδα της Λεμεσού μπήκε για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
 
Κακά τα ψέματα, αν ο Απόλλωνας δεν κέρδιζε τον ΑΠΟΕΛ και πολύ περισσότερα αν έχανε το βράδυ της Δευτέρας (27/2) η υπόθεση τίτλος θα ήταν απομακρυσμένη.
 
 
 

 
Σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δύναμη στο οποίο περισσότερο μέτρησε το πάθος παρά η ποιότητα, κάτι που αποδεικνύουν τα 25 φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλωνας πέτυχε τη σημαντικότερη φετινή του νίκη.
 
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έχει τη δικαιολογία της σωματικής και ψυχολογικής κούρασης από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Μπιλμπάο, όμως αυτό δεν μειώνει διόλου την επιτυχία του Απόλλωνα.
 
Αισθητή ήταν στον ΑΠΟΕΛ η απουσία του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Του Βινίσιους. Το κενό του Βραζιλιάνου που είναι καθοριστικός τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην ισορροπία μεταξύ των γραμμών, δεν το γέμισε κανείς.
 
Εδώ είναι η μαγκιά του Απόλλωνα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή τα κατάφερε έχοντας σημαντικές απουσίες και προβλήματα που προέκυψαν κατά τη
διάρκεια του αγώνα αποδεικνύοντας  ότι έχει το βάθος και την ποιότητα στο ρόστερ ν’ ανταγωνιστεί τον υπερπλήρη ΑΠΟΕΛ που έχει την ευχέρεια ν’ αλλάζει εξτρέμ κάθε τέσσερις μέρες εδώ και ένα μήνα.
 
Οι «γαλάζιοι» κατέβηκαν στο ντέρμπι με τον πιο φορμαρισμένο τους μέσο (Χάμπο Κυριάκου) σε θέση κεντρικού αμυντικού, λόγω της απουσίας του Ρομπέρζ και του τραυματισμού του Πελαγία. Είχαν στον πάγκο τον ανέτοιμο Φώτη Παπουλή που είναι ο πρώτος τους σκόρερ. Έχασαν επίσης κατά τη διάρκεια του ματς τον Μάγκλιτσα.  Είναι πολυτέλεια για μια ομάδα να έχει τρεις επιθετικούς της αξίας των Μάγλιτσα, Γκιέ και Πίεχ.
 
Έχοντας συνολική εικόνα των 90 λεπτών αυτοί που κλήθηκαν στον Απόλλωνα ν’ αντικαταστήσουν τους απόντες το έκαναν καλύτερα απ’ ότι αυτοί του ΑΠΟΕΛ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν ταχύτητα με την είσοδο των Γιαννιώτα-Εφραίμ, οι οποίοι αντικατέστησαν τους μέτριους έως κακούς χθες Αλωνεύτη και Βάντερ. 
 
Τα συνεχόμενα ντέρμπι που απομένουν (ένα στην κανονική διάρκεια και 10 στα πλέι οφ) θα κριθούν στο βάθος του ρόστερ κάθε ομάδας. Οι απώλειες λόγω καρτών και τραυματισμών είναι δεδομένες για όλες τις ομάδες. Ο Απόλλωνας απέδειξε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ότι έχει και την ποιότητα και την πληρότητα (που αναμφισβήτητα έχει ο ΑΠΟΕΛ) στο ρόστερ για να διεκδικήσει το τρόπαιο. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο