Και η… προπαίδεια συνεχίζεται! (video)

Η μηχανή για τρίτο συναπτό παιχνίδι δεν δούλεψε σε φουλ στροφές, αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό δεν ήταν αναγκαίο. Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ο Απόλλων υπέταξε εντός έδρας τη Δόξα με 3-1, πανηγύρισε την όγδοη συναπτή νίκη του στο πρωτάθλημα (σ.σ. ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν) και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση εν αναμονή του κυριακάτικου ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ.
 
Μόνο με στημένα
Στο πρώτο μέρος οι «γαλάζιοι» ζορίστηκαν απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας και απείλησαν μόνο μέσα από στημένες μπάλες: στο 28’ από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Μάγκλιτσα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ, στο 34’ από εκτέλεση κόρνερ και σέντρα του ντα Σίλβα, ο Σαρδινέρο πήρε κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, όμως η επόμενη του Μάγκλιτσα έφυγε άουτ.
 
Λυτρωτής Βινίσιους
Το γκολ εν τέλει ήλθε στο 43’, όταν από σέντρα του Κυριάκου ο Μάγκλιτσα έκανε την κεφαλιά-γύρισμα και ο Βινίσιους με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Για τον Βραζιλιάνο ήταν το τρίτο τέρμα στη σεζόν και το δεύτερο απέναντι στη Δόξα, καθώς είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα στο «Μακάρειο», στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου.
 
Δοκάρι Παουλίνιο
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, όμως ο Βάλε απέκρουσε το σουτ του άρτι νεοεισελθόντος Σάντσεθ και στην επαναφορά η κεφαλιά του Παουλίνιο (σ.σ. διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο τη στιγμή της προσπάθειας) βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.


 
Γκολάρα μεν, αλλά…
Στο β’ μέρος ο Νέγκρι απέκρουσε το σουτ του Παπουλή από κοντινή απόσταση (55’), έμεινε όμως χωρίς αντιδράσεις στο υπέροχο σουτ του Σαρδινέρο που διαμόρφωσε το 2-0 στο 64’. Το τέρμα πάντως έπρεπε να ακυρωθεί, καθώς ο τροφοδότης Πέδρο ευρισκόταν σε αντικανονική θέση, όταν πήρε την πάσα για τη σέντρα.
 
Σκόραρε κι ο Πίεχ
Στο 81’ ο Πίεχ νικήθηκε από τον Νέγκρι σε τετ α τετ, όμως στο 87’ «πήρε το αίμα του πίσω», καθώς αξιοποίησε σέντρα ακριβείας του νεοεισελθόντος Σέρτζιο και με κεφαλιά πέτυχε το 3-0.
 
Και νέο λάθος
Στο 89’ από πάσα του Ρούντι ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Κάστρο έκανε γύρισμα στον Κορομίνας, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο Νικολαΐδης μέτρησε το τέρμα, μολονότι η βοηθός του (Αγγέλα Κυριάκου) είχε σηκώσει άμεσα και έγκαιρα το σημαιάκι της.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Βινίσιους, Κυριάκου, Βασιλείου - Μπεντόγια, Σατσέτι (74’ Σεμέδο) - Σαρδινέρο (78’ Σέρτζιο), ντα Σίλβα, Παπουλής (62’ Πίεχ) - Μάγκλιτσα.
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Νέγκρι - Κένιντι, Λεονάρντο, Ρεδόνδο (82’ Σεράν Πόλο), Παουλίνιο - Πουτζιουρής, Ρούντι - Κάστρο, Κορομίνας, Φοφανά (45’ Σάντσεθ) - Μπραούλιο.

Σωφρόνης Αυγουστή: «Ο Σάββας ανέλαβε σε δύσκολη στιγμή, αλλά έβαλε τη σφραγίδα του. Η Δόξα μας δυσκόλεψε στο πρώτο μέρος. Σκοράραμε από στημένο, αλλά είχαμε την υπεροχή. Μπορούσαμε και για άλλο γκολ. Στο δεύτερο μέρος ξέραμε πως θα βρούμε χώρους και βάλαμε κι άλλα γκολ. Είχαμε πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας που είχαν καλή παρουσία, τρέξιμο και ρυθμό στο παιχνίδι τους. Κρατούμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε την αντεπίθεση μας. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να παίρνουμε τους βαθμούς. Τώρα βλέπουμε το κύπελλο και μετά θα δούμε την Άχνα. Καλή συνέχεια στη Δόξα».
 
Σάββας Πουρσαϊτίδης: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που από τότε που ανέλαβε ο Σωφρόνης κάνει μια αλάνθαστη πορεία και μέσα στην έδρα της. Στο πρώτο μέρος δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνη η ομάδα του Απόλλωνα από τα στημένα. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου που ήταν καθοριστικό. Αν πηγαίναμε με ισόπαλο αποτέλεσμα στο ημίχρονο, θα βάζαμε πίεση στον Απόλλωνα. Είχαμε κι εμείς κάποιες καλές φάσεις και μερικές που πρέπει να δω στην τηλεόραση. Από τη στιγμή που δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ, βγήκαμε μπροστά και μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ σε αντεπιθέσεις. Έτσι μπήκε το τρίτο. Γυρίζουμε σελίδα. Έχουμε τελικούς από εδώ και πέρα, που πρέπει να μαζέψουμε πόντους. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα. Εμείς συνεχίζουμε από το επόμενο παιχνίδι για να μαζέψουμε πόντους».
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για Κορέια η Ανόρθωση-«Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται με άλλη ομάδα μέχρι την κατάληξη»
Ανακοίνωσε το τέλος οκτώ ποδοσφαιριστών ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση
Το ειδικό ρολόι του Χαραλάμπους σε φιλανθρωπική δημοπρασία
Επίσημα προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ο Πετράκης
Αποκαλύψεις Πετρίδη για Κβιλιτάια-Συμφώνησε το Σαββατοκύριακο, άλλαξε γνώμη τη Δευτέρα
Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο