ΑΕΛ: Ρεβάνς με τριάρα! (video)

Το πάθημα έγινε μάθημα. Με οδηγό την εντός έδρας γκέλα στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου (1-1 στο «Τσίρειο») η ΑΕΛ αυτή τη φορά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της από την ΑΕΖ, την οποία κατέβαλε στο «Παφιακό» με 3-0. Τη σκυτάλη από τον Πίτι ως δημιουργός τερμάτων παρέλαβε ο Αλέν Μπλάνκο, ο οποίος έφτιαξε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του, ενώ το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πραγματοποίησε και το χρονικά τελευταίο χειμερινό απόκτημα, ο Ρουμάνος Μιτρέα.
Με τη νίκη αυτη η ΑΕΛ έφτασε τους 50 βαθμούς και πέρασε μόνη στη δεύτερη θέση εν αναμονή του κυριακάτικου ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ.
 
Δοκάρι Τζούνιορ
Οι φιλοξενούμενοι πήραν εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας απειληθεί μόνο σε μια περίπτωση (25’ Ποσίνκοβιτς). Τουναντίον οι ίδιοι μετά την κεφαλιά του Τζούνιορ στο δοκάρι (2’) σπατάλησαν ευκαιρίες με Μέσκα (7’), Λαφράνς (14’), Πίτι (21’, 38’, 41’).
 
Σεφτέ ο αρχηγός
Το δίκαιο βάσει απόδοσης προβάδισμα προέκυψε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: από εκτέλεση κόρνερ του Μπλάνκο, ο Νικολάου με ωραία, γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Σωφρονίου και πανηγύρισε το πρώτο τέρμα του στη σεζόν. Μάλιστα στο 45+4’, σε αντεπίθεση υπό άριστες προϋποθέσεις, ο Μέσκα είχε το 2-0 στο πόδι του, όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Σωφρονίου.


 
Με κεφαλιά ο Μέσκα
Ο Μέσκα αστόχησε σε σουτ στο 51’, στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της επανάληψης, αλλά στο 64’ χρίστηκε σκόρερ, όταν σε σέντρα του Μπλάνκο κινήθηκε ως επιθετικός περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Γκολ μετά από ένα μήνα
Στο 76’ από σέντρα του Αϊρόσα ο νεοεισελθών Γεωργιάδης λάθεψε ελάχιστα στην κεφαλιά του, όμως στο 78’ από σέντρα του Ελλαδίτη ο Μαμμίδης ανέκοψε την μπάλα με το χέρι απλωμένο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Αρουαμπαρένα για το πρώτο τέρμα του μετά τις 4 Ιανουαρίου.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Σωφρονίου - Παρασκευά (84’ Αιμ. Παναγιώτου), Σκόπλιακ, Μαμμίδης, Στογιάνοφ - Κατσής, Στρελκόβς (57’ Φελισιέν) - Χρίστου (46’ Παπαχριστοφόρου), Ανδρέου, Σεμέδο - Ποσίνκοβιτς.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα, Λαφράνς, Τζούνιορ, Κυριάκου - Νικολάου, Σαβανέ (83’ Μιτρέα) - Μπλάνκο (72’ Γεωργιάδης), Πίτι, Μέσκα - Αρουαμπαρένα (80’ Μαύρου).

Πάμπος Χριστοδούλου: «Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Όσο περνούσε ο χρόνος και δεν σκοράραμε, αγχωνόμαστε, γιατί σιγά-σιγά έβγαινε και η ΑΕΖ μπροστά και στο τέλος μπορούσες να κινδυνέψεις για το τρίποντο. Τα παιδιά έδειξαν σοβαρότητα και υπομονή στο παιχνίδι τους. Καταφέραμε να προηγηθούμε, στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε άλλα δυο γκολ και μπορέσαμε να κάνουμε και διαχείριση. Προστατέψαμε κάποιους παίκτες που ήταν στο όριο καρτών και -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- μας βοήθησε να προστατέψουμε και κάποιους άλλους. Ακολουθούν συνεχόμενα ντέρμπι, θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Δημήτρης Δημητρίου: «Θεωρώ ότι η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι δεν βγήκε όπως το σχεδιάσαμε και με δόση τύχης δεν δεχθήκαμε γρήγορα γκολ. Για μας ήταν ατυχία το γεγονός ότι δεχθήκαμε το γκολ στο 45’. Όπως καταλαβαίνετε, έχει σμικρυνθεί πολύ το ρόστερ μας, τα περισσότερα μας παιδιά είναι από την εφηβική ομάδα. Η σωματοδομή τους δεν αντέχει συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας παίξει προηγουμένως με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν θέμα δυνατοτήτων. Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, επήλθε η κούραση, δεχθήκαμε δεύτερο γκολ από αδράνεια και το τρίτο από πέναλτι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».
 

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»