ΑΕΛ: Στο ένα πέμπτο του χρόνου!

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ΑΕΛ στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 20156/17 ήταν η αδυναμία της να πάρει παιχνίδι, φάσεις και γκολ από το δεκάρι της, τον παίκτη πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 του Πάμπου Χριστοδούλου.
Ούτε η βασική επιλογή για το εν λόγω πόστο, δηλαδή ο Ντανίλο Μπουένο (16 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα ως οργανωτής), ούτε οι εναλλακτικές, ήτοι οι Σόουζα και Σαβανέ (αμφότεροι από τρεις συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα ως δεκάρια) κατάφεραν να ωθήσουν το σύλλογο της Λεμεσού σε σταθερά μεγάλη παραγωγικότητα είτε ευκαιριών είτε τερμάτων.
Ο Μπουένο αποχώρησε από την ΑΕΛ έχοντας μετρήσει -σε πρωτάθλημα και κύπελλο- 1.166’ (σε 19 παιχνίδια), στη διάρκεια των οποίων μέτρησε τρία γκολ και ισάριθμες προεργασίες τερμάτων. Ο διάδοχός του στο ρόστερ, ο Φρανθίσκο Μεδίνα Λούνα, άλλως «Πίτι», μολονότι κουβαλά 2,5 χρόνια περισσότερα στην πλάτη, κατάφερε να φτάσει στους ίδιους αριθμούς (3 γκολ, 3 ασίστ) μέσα σε 244’, δηλαδή σχεδόν στο ένα πέμπτο του χρόνου!
Με τέτοια απόδοση ο σχεδόν 36χρονος Ισπανός έχει καταστήσει ήδη μακρινή ανάμνηση τον Βραζιλιάνο και, αν συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό, ολοένα και περισσότεροι θ’ αρχίσουν ν’ αναρωτιούνται σε πόσο καλύτερη μοίρα θα ευρισκόταν η ΑΕΛ στην κούρσα τον τίτλο, αν είχε διαθέσιμο τον «Πίτι» από την αρχή της σεζόν.
  

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»