Συμβιβασμός, όπως θέλει η ιστορία

Συνέχεια στα μεταξύ τους ισόπαλα αποτελέσματα έδωσαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ , παραμένοντας όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο 1-1. Σε ένα δυνατό παιχνίδι γεμάτο ένταση και μονομαχίες, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, διατηρώντας την απόσταση των πέντε βαθμών μεταξύ τους. Μπροστά στο σκορ βρέθηκε η ΑΕΚ, με τον νεοφερμένο Φλοριάν στο 36’, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα ο Πιέρος στο 75’. Με τον ένα βαθμό ο ΑΠΟΕΛ φθάνει στους 53 παραμένοντας πρώτος με τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ, και η ΑΕΚ στους 48 βαθμούς στην τέταρτη θέση.


Έσωσε τις αναγκαστικές αλλαγές ο Φλοριάν

Δυνατά μπήκαν στο πρώτο μέρος του αγώνα οι δύο ομάδες με αρκετές μονομαχίες και ένταση. Την πρώτη επιθετική της προσπάθεια κατάφερε να επιτύχει στο 3’ η ΑΕΚ, με σουτ του Ορτίθ, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντά στο 5’ με σουτ του Εφραίμ. Ο τραυματισμός στη συνέχεια του πορτιέρε των «κιτρινοπράσινων» έφερε και την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, με τον Γιωργαλλίδη να αντικαθιστά τον Μίνιο στο 17’. Ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, η ΑΕΚ στο 22’ πλησίασε το γκολ με τον Ακοράν να αστοχεί προ κενής εστίας, μετά από λανθασμένη έξοδο του Βάτερμαν. Ο δεύτερος τραυματισμός ωστόσο έφερε τα πάνω κάτω στον πάγκο των «κιτρινοπράσινων», αφού ο Τέτε στο 35’ ζήτησε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκαρίδο να περνά στη θέση του. Η συνέχεια όμως, ανήκε στον νεοφερμένο Φλοριάν Τολεμές, που μετά από σέντρα του Τρισκόφσκι, τρύπησε μεταξύ Μερκή και Αρτυματά, στέλλοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 36’ του αγώνα δίνοντας το προβάδισμα για τους Λαρνακείς.

 

Ο Πιέρος το μοίρασε...

Με τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ, με τον Ορτίθ στο 49’. Η απάντηση ωστόσο δεν άργησε να ΄ρθει από τους γηπεδούχους με τον Ντε Καμάργκο στο 52’ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γιωργαλλίδη σε τετ α τετ. Σε ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή προχώρησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ στο 57’, βάζοντας τον Μπερτόλιο στη θέση του Αρτυματά. Με τον σχηματισμό 3-5-2, οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν στροφές και έγιναν πιο απειλητικοί. Τα αμυντικά λάθη στη συνέχεια πρόδωσαν την ΑΕΚ, όπου στο 75’ ο Πιέρος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική δυσλειτουργία των φιλοξενουμένων, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να επιχειρούν να απειλήσουν χωρίς να πετυχαίνουν κάτι το ιδιαίτερο.  
 
 
 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς (57' Μπερτόλιο), Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτης (81' Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο (72' Μπαράλ), Σωτηρίου

ΑΕΚ: Μίνιο (21' Γιωργαλλίδης), Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Ορτίθ, Λαμπάν, Λαρένα, Τέτε (34' Γκαρίδο), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (85' Μυτίδης)

 

Δειτε Επισης

Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ