«Η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα στο ίδιο παιχνίδι η Ομόνοια»

Κληθείς να σχολιάσει αν η Ομόνοια είναι ανταγωνιστική φέτος, ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» Νίκος Νταμπίζας, αναφέρει πως η ομάδα έχει αδικήσει κατάφερα τον εαυτό της. Παράλληλα, ο Νίκος Νταμπίζας σημειώνει πως αφενός και η ομάδα έχει τους στόχους της αλλά δεν μπορούν να ξεχνάνε και το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στην Ομόνοια.
 
 
Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του τεχνικού διευθυντή της Ομόνοιας Νίκου Νταμπίζα στον Φιλελεύθερο:
 
Μετά από 21 αγώνες πρωταθλήματος, η Ομόνοια είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς μακριά από τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί ο πιο πάνω στόχος;
«Ο στόχος που τέθηκε ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική, τηρουμένων των αναλογιών. Η ομάδα πρέπει να θέσει τις βάσεις για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική. Δεν σκέφτεται μόνο το σήμερα, ούτε μόνο το αύριο, αλλά λίγο πιο μακριά, για να μπορέσει να λειτουργήσει με ένα τρόπο πιο ασφαλή και σίγουρο, σε πιο στέρεες βάσεις. Σαφώς και υπάρχουν στόχοι με άμεσο ορίζοντα, που έχουν να κάνουν με τη φετινή σεζόν. Θέλουμε την ευρωπαϊκή παρουσία περισσότερο για οικονομικούς λόγους αλλά και για πρεστίζ. Βαθμολογικά η απόσταση είναι τέτοια, που είμαστε μέσα στον στόχο που έχουμε θέσει. Αλλά να μην ξεχνάμε και το οικονομικό, που είναι αλληλένδετο».
 
Ποιο είναι το ταβάνι της επιτυχίας για σένα στην τρέχουσα σεζόν;
«Ταβάνι δεν μπορεί να βάλεις ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσεις να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους, για να έχεις συνέχεια και συνέπεια. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι, να έχουμε μια ομάδα που μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο να είναι ανταγωνιστική. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ταβάνι είναι η έξοδος στην Ευρώπη και ότι αυτό μας φτάνει. Θέλουμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, για να μπορέσει σε βάθος χρόνου να επιστρέψει η ομάδα εκεί που έχει δομηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέτουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Να θέτουμε στόχους στην πραγματική τους βάση και να έχουμε συναίσθηση τι γίνεται γύρω μας. Αν πούμε απλώς ότι η Ομόνοια είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο λόγω όγκου οπαδών και κατακτήσεις τίτλων, αυτό είναι ένα δεδομένο. Δεν μπορείς, ωστόσο, να κινείσαι αποκλειστικά και μόνο με βάση αυτό. Για να θέσουμε στόχους θα πρέπει να κάνουμε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, οικονομικά, κοινωνικά, εξωαγωνιστικά και αθλητικά. Με αυτή την πυξίδα κινούμαστε».
 
Θεωρείτε ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική;
«Θεωρώ ότι η ομάδα φέτος έχει αδικήσει κατάφορα τον εαυτό της. Στην καλή μας μέρα, μεσοεπιθετικά έχουμε δείξει τα καλύτερα δείγματα γραφής στην Κύπρο. Ταυτόχρονα είμαστε τόσο αυτοκαταστροφικοί που μπορεί να είμαστε ακριβώς και από την άλλη άκρη. Δηλαδή, η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα στο ίδιο παιχνίδι».
 
 
Με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό, θεωρείς ότι το καλοκαίρι δεν επιβάλλονται πολλές προσθαφαιρέσεις για να είναι σε θέση η Ομόνοια να πει «πάμε για τίτλο»;
«Αυτό που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που εμείς θέλουμε. Μέσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα δούμε τι μπορούμε να συμπληρώσουμε από την ακαδημία, μέσ από τις εισηγήσεις του κ. Φρέντμπεργκ. Θα ακολουθήσει η εισήγηση του προπονητή για ποδοσφαιριστές, για αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά κριτήρια και θα κινηθούμε αναλόγως. Θα δούμε αριθμητικά ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα και θα γίνει προσπάθεια να τους κρατήσουμε, παρόλο που δεν θα εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς μπορεί να εκφράσουμε πρόθεση να τους κρατήσουμε αλλά κάποιοι μπορεί να θέλουν να αποχωρήσουν. Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις προσθαφαιρέσεις».
 
 
 

Δειτε Επισης

Νίκησε και έπιασε κορυφή ο Άρης-Κέρδισε με 2-1 τη Σαλαμίνα
Ανανέωσε με Ντράγκομιρ μέχρι το 2028 η Πάφος
Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΕΝΠ και Εθνικό
Σταθερά πρώτος ο Ύψωνας, γκέλες για Ολυμπιακό Λευκωσίας και ΑΕΖ
Οι ενδεκάδες των Κάναντι και Μπαντία το παιχνίδι ΕΝΠ-Εθνικός
Έκτακτη Γενική Συνέλευση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΑΠΟΕΛ
Πρόεδρος μεγάλης ελληνικής ομάδας αγοράζει σύλλογο της Κύπρου
Με δύο αγώνες αρχίζει η 8η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Β κατηγορίας
Κόλμαν: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο»