7 γκολ, 5 ασίστ, 9 βαθμούς και μια πρόκριση!

Από τους μνηστήρες του τίτλου, των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και της έκτης θέσης η ΑΕΛ αδιαμφισβήτητα επλήγη περισσότερο τον Ιανουάριο, καθώς έχασε επτά ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρεις (οι αποχωρήσαντες Σιέλης, Μπουένο και ο τραυματίας Σόουζα) βασικότατα γρανάζια της μηχανής της.
Ο Πάμπος Χριστοδούλου, ωστόσο, μετέτρεψε το μειονέκτημα σε… πλεονέκτημα! Τρεις προσθήκες από το χειμερινό παζάρι (Πίτι, Μπλάνκο, Σασί) και μια επιστροφή σαν μεταγραφή, όπως ο ίδιος ο προπονητής χαρακτήρισε (Μέσκα έπειτα από τιμωρία έξι αγωνιστικών και συνολικά 42 ημερών) συνέβαλαν, ώστε η ομάδα να μην έχει απώλειες στη δυναμική και στην ποιότητά της.
Ο σύλλογος της Λεμεσού μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο μόνος που έχει εντάξει ήδη (σε χρόνο-ρεκόρ!) ομαλά και λειτουργικά σχεδόν όλους τους νεοφερμένους του Ιανουαρίου και ταυτόχρονα ο μακράν του δεύτερου κορυφαίος στα όσα έχει εισπράξει από αυτούς.
Από την ήττα κόντρα στον Απόλλωνα (0-2) στις 7 Ιανουαρίου, όταν έκαναν το ντεμπούτο τους οι Μπλάνκο και Πίτι, οι 3+1 προσθήκες της ΑΕΛ της έχουν δώσει επτά γκολ, πέντε ασίστ, εννέα βαθμούς και μία πρόκριση. Αναλυτικά:
-στη φάση των 16 του κυπέλλου, ο Πίτι πέτυχε το δεύτερο γκολ στο εκτός έδρας 2-0 επί του Άρη στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στον επαναληπτικό ο Σασί σημείωσε το μοναδικό τέρμα (1-0)
-στο πρωτάθλημα, οι Πίτι (2) και Μέσκα (1) ήταν οι σκόρερ στο εκτός έδρας 3-1 επί της Νέας Σαλαμίνας, ο Πίτι μοίρασε τρεις ασίστ και ο Σασί σκόραρε στο εντός έδρας 3-0 επί του Άρη, ενώ στο πρόσφατο 3-0 επί της ΑΕΖ στο «Παφιακό» ο Μπλάνκο δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ, το δεύτερο για λογαριασμό του Μέσκα!
Ποιος είπε ότι οι προσθήκες του Γενάρη δεν μπορούν να κάνουν την ειδοποιό διαφορά σε μια ομάδα;
  

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»