Ανόρθωση: Οι 2+1 ενέσεις ποιότητας

Σε επίπεδο θέσεων στον κατάλογο α’ οι Άλβες, Ολιβέιρα και Μίτροβιτς πήραν τις θέσεις των Γκονσάλβες, Ρέινα (σ.σ. αποχώρησαν) και Πελέ (διαγράφηκε λόγω προβλήματος υγείας). Σε επίπεδο ρόλων στο γήπεδο, ωστόσο, ο Γιαννούλης αντικαθιστά τον Ρέινα (ως λύση από τον πάγκο για την αριστερή πλευρά), ο Άλβες τον Γκονσάλβες (ως αιχμή του δόρατος), ο Μίτροβιτς θα ερχόταν ακόμη και με τον Πελέ, ενώ ο Ολιβέιρα αποτελεί προσθήκη σε μια θέση (ακραίου επιθετικού) που υπήρχε λειψανδρία.

Με άλλα λόγια, η απλή καταγραφή της μεταγραφικής δραστηριότητας της Ανόρθωσης στο χειμερινό παζάρι καταδεικνύει και τις μονάδες, με τις οποίες ο σύλλογος προσδοκά να βελτιώσει το ποιοτικό του επίπεδο. Από τους Γιαννούλη, Άλβες η εύλογη απαίτηση είναι να δώσουν τουλάχιστον όσα οι Ρέινα, Γκονσάλβες και η (φυσιο)λογική εξέλιξη των πραγμάτων πως αυτό ακριβώς θα πράξουν.

Τη διαφορά προς τα πάνω, συνεπώς, η «Κυρία» την αναμένει από τους Μίτροβιτς και Ολιβέιρα. Όχι αδίκως. Ο Σέρβος έδειξε -ήδη από την πρεμιέρα του κόντρα στον Ερμή- ότι μπορεί να κινήσει τα νήματα από το μεσοαμυντικό χώρο πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι οι Οικονομίδης και Πελέ μέχρι πρότινος, δίχως ταυτόχρονα να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Ακριβώς γι’ αυτό απολαμβάνει ήδη του status του (υπερ)απαραίτητου στην ομάδα.

Ο Πορτογάλος, από την άλλη, δεν έχει (προλάβει να) φανερώσει τα προσόντα του, όμως στο ημίχρονο που αγωνίστηκε κόντρα στη Δερύνεια έδειξε ότι είναι ένας κλασικός παίκτης γραμμής. Μαζί με τους Καλό, Κολούνγκα και Κυριάκου ο Ρόνι Λέβι διαθέτει πλέον τέσσερις επιλογές για τις θέσεις των εξτρέμ, άρα και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί (αναλόγως του συστήματος) τον Ράγιος είτε ως οκτάρι είτε ως δεκάρι.
Από μόνη της η μετατόπιση στον κεντρικό διάδρομο δίνει στον Ισπανό περισσότερους χώρους και μεγαλύτερη άνεση κινήσεων. Ένα (μέγα) πρόβλημα για τον αντίπαλο. Αλλά, πλέον, όχι το μοναδικό. Διότι ο Ράγιος έχει πια, σε περίπτωση διπλού ή τριπλού μαρκαρίσματος, πληθώρα επιλογών και στα νώτα του (Μίτροβιτς), και στα πλάγια (Καλό, Ολιβέιρα) και μπροστά του (Άλβες).

Τούτη η νέα ισορροπία είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος της Ανόρθωσης από τη χειμερινή μεταγραφική δραστηριότητά της. Το δεύτερο είναι πως αυτή η ισορροπία σε συνδυασμό με τον αυξημένο εσωτερικό συναγωνισμό (ένεκα της ύπαρξης περισσότερων επιλογών) έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται βελτιωμένοι και πιο λειτουργικοί παίκτες που μέχρι πρότινος (μέσα σε μια ενδεκάδα με αλχημείες) έπαιζαν πιο κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές τους.
  

Δειτε Επισης

Αποκάλυψε προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ για απόκτηση του Ζέφτε ο Πετρίδης-«Θα γίνουν μάξιμουμ έξι μεταγραφές»
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο Χάμπος Χαραλάμπους
Βραβεύθηκε η Ομόνοια για τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ανδρών
Πετρίδης: Ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, εύχομαι να επανέλθουμε στους ευρωπαϊκούς ομίλους
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής ο Πίττας-Πολυτιμότερος της Ελπίδων ο Σατσιάς
Προπονητής της χρονιάς ο Μπεν Σιμόν-«Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ, αγαπώ την ΑΕΚ και ευχαριστώ τον πρόεδρο»
Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος ο Τόνγκια-Η αναφορά στο μέλλον του
Προανήγγειλε αλλαγές στο πρωτάθλημα ο Κούμας-Σε επαφές με τις Αρχές για μετακίνηση φιλάθλων»
Ανακοίνωσε το τέλος με τον Σα Πίντο ο ΑΠΟΕΛ
Αναβλήθηκε η Εκλογική Συνέλευση της Ανόρθωσης λόγω μη υποβολής υποψηφιοτήτων.