Στο ίδιο έργο θεατές!

Το 2-0 του «Τσιρείου» είχε μετατρέψει ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό. Στο «Παφιακό» ο Απόλλων απλά ολοκλήρωσε τη δουλειά επιτυγχάνοντας δεύτερη νίκη απέναντι στην ΑΕΖ (1-0) και σφραγίζοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Coca Cola. Η κλήρωσή της θα γίνει την Πέμπτη (12/02) και στην κληρωτίδα, πλην του κυπελλούχου, έχουν εξασφαλίσει θέση οι ΑΕΚ, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός Λευκωσίας, ΑΕΛ, Ανόρθωση και Δόξα.
Η προσέγγιση των ΑΕΖ και Απόλλωνα στον επαναληπτικό φανερώθηκε από τις πλείστες αλλαγές στις ενδεκάδες τους και το χαλαρό ρυθμό που ακολούθησαν σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το εμφανές πλεόνασμα ποιότητας επέτρεψε στους «γαλάζιους» να μονοπωλήσουν τον αγώνα και να πανηγυρίσουν μια φορά σε κάθε ημίχρονο.
Αρχικά στο 39’, όταν από γύρισμα του Πίττα ο Αντωνίου έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, και ακολούθως στο 82’, όταν από σέντρα του Σέρτζιο ο Πίεχ κατέβασε την μπάλα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Με αυτόν τον τρόπο ο Απόλλων έφτασε τις δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια υπό τον Σωφρόνη Αυγουστή (24-5 γκολ), ο οποίος είχε τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες-κλειδιά και να ελέγξει την αγωνιστική ετοιμότητα αρκετών από τις εναλλακτικές του εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Σωφρονίου - Σταύρου, Στρελκόφς, Αντωνίου, Χρίστου - Θεοδοσίου, Σ. Παναγιώτου (70’ Κωνσταντίνου) - Παπαχριστοφόρου, Αιμ. Παναγιώτου (46’ Τσιμοντζί), Ανδρέου - Ποσίνκοβιτς (62’ Ιακώβου).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Κίσσας - Στυλιανού, Καρώ, Πελαγίας, Ρομπέρζ (46’ Παπαμιχαήλ) - Κυριάκου (46’ Πέδρο), Σεμέδο - Σέρτζιο, Μπεντόγια (61’ Σατσέτι), Πίττας - Πίεχ.
  

Δειτε Επισης

Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο
Ονειρικό ντεμπούτο με γκολ στη Serie A για τον Ζανό Σάββα
Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα ο Κίσσας-Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα (pics)
Συνεχάρη τον Σα Πίντο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Λουίς Φίγκο
Σα Πίντο: Έχουμε μία θέση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ
Στην έξοδο από τον ΑΠΟΕΛ ο Σα Πίντο-Εξετάζεται η περίπτωση Γκαγιέγο
Έσβησε οπαδός καθώς παρακολουθούσε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ έξω από την Αρένα
Ο αποχαιρετισμός του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο-«Παίκτης μεγάλης ικανότητας σε ποιότητα όσο και ηγεσία»