Μηδένα προ του τέλους μακάριζε! (vid, gallery)

Σ’ ένα παιχνίδι που αποδείχθηκε ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης ΑΕΛ και Απόλλων συμβιβάστηκαν στο 1-1, το οποίο άφησε και τους δύο (για διαφορετικούς λόγους) δυσαρεστημένους, αλλά απέδωσε δικαιοσύνη, καθώς επιβράβευσε τόσο την τακτική και την ψυχή των μεν, όσο και το πείσμα και την πίστη των δε.
Υπ’ αυτό το πρίσμα ήταν ταιριαστό ότι και τα δύο τέρματα σημείωσε ο ίδιος παίκτης: ο Βινίσιους, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ στο 23’, αλλά της πήρε την μπουκιά από το στόμα στο 95’! Στην πρεμιέρα του Διονύση Διονυσίου οι «γαλαζοκίτρινοι» τερμάτισαν ένα σερί τριών ηττών, αλλά παρέμειναν δίχως νίκη για τέταρτη αγωνιστική στη σειρά, ενώ οι «γαλάζιοι» διατήρησαν το αήττητό τους υπό τον Σοφρώνη Αυγουστή, αλλά «κόλλησαν» ισοπαλίες και κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος έναντι των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.



Έξυπνη τακτική
Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την τακτική επιλογή του προπονητή της ΑΕΛ να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κόφτες (Νικολάου, Λαφράνς, Σοάρες) και τον Ανδρέα Κυριάκου στο κέντρο της άμυνας. Η αυξημένη ανασταλτική ισχύς στη μεσαία γραμμή επέτρεψε στην οικοδέσποινα να αναχαιτίσει εν τη γενέσει τους τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Απόλλωνα και να βγαίνει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Μέσκα και Σασί.
Το τέρμα της προήλθε από φάση που βγήκε από τα πλάγια, καθώς στα μισά του πρώτου μέρους ο Φορτούνα πήρε την μπάλα από τον Σαρδινέρο, έδωσε στον Μέσκα, την ξαναπήρε από τον Σοάρες, έκανε την κούρσα και τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βινίσιους που έβαλε την προβολή πριν τον Αρουαμπαρένα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του (23’).
Στη συγκεκριμένη φάση διατυπώθηκαν παράπονα από τους φιλοξενούμενους πως στο ξεκίνημα ο Φορτούντα υπέπεσε σε φάουλ στον Σαρδινέρο και δεν πρόλαβε την μπάλα, προτού περάσει την πλαϊνή γραμμή.
Το προβάδισμα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους οικοδεσπότες, οι οποίοι ως την ανάπαυλα κινδύνεψαν με ισοφάριση μόνο σε μια περίπτωση (38’ Μπεντόγια), ενώ έφτασαν κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ σε τέσσερις αντεπιθέσεις (32’, 43’, 44’, 45+2’). Οι κυπελλούχοι φάνηκαν να μην περιμένουν την αντίσταση και τον τακτικό προσανατολισμό της ΑΕΛ, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στην αναχαίτιση του Μέσκα και δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.



Πολιορκία και λύτρωση
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αυγουστή πέρασε τον Γκιέ Γκιέ αντί του Μπεντόγια αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και ο Απόλλωνας εγκαταστάθηκε στο μισό του γηπέδου της ΑΕΛ εγκαινιάζοντας την πολιορκία του Ρόμο, ο οποίος ωστόσο πότε με την τύχη (57’ δοκάρι Παπουλή) πότε με την ικανότητα (63’ Πέδρο, 65’, 78’ Γκιέ Γκιέ, 83’ Παπουλής, 93’ ντα Σίλβα) κρατούσε το μηδέν για την εστία του.
Η οικοδέσποινα βρήκε στην κόντρα δύο ευκαιρίες για το γκολ που θα «σκότωνε» το παιχνίδι (81’ Λαφράνς, 87’ Μαύρου), τις σπατάλησε ωστόσο και το πλήρωσε στην τελευταία φάση του αγώνα, καθώς στο φάουλ του ντα Σίλβα ο Βινίσιους πρόλαβε την έξοδο του Ρόμο και με κεφαλιά εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα, Κυριάκου, Μιτρέα, Φορτούνα - Νικολάου (69’ Πίτι), Λαφράνς - Σάσι, Σοάρες, Μέσκα (73’ Χ. Κυριάκου) – Αρουαμπαρένα (79’ Μαύρου).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου - Μπεντόγια (46’ Γκιέ Γκιέ), Σατσέτι - Σαρδινέρο, ντα Σίλβα, Παπουλής - Πίεχ (59’ Σέρτζιο).
  

Δειτε Επισης

Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Ο ΠΑΟΚ αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Ιβάν Σαββίδη-«Στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία»
Ανατροπή και Ευρώπη ο Oλυμπιακός, παίζει τα ρέστα του με Άρη ο Παναθηναϊκός
Κοιμήθηκε αγκαλιά με την κούπα ο Βιεϊρίνια (pic)
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
O ΠΑΟΚ το σήκωσε στην κατάμεστη Τούμπα και αποθεώθηκε μπροστά σε 50.000 οπαδούς του