Όταν έπεσαν τα «τσιμέντα» για τον «Σκούλλο» και η προοπτική του «Νικ»

«Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», λέει μια παροιμία η οποία επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της οικογένειας Ιωάννου.
 
Η καριέρα του Νικόλα Ιωάννου, υιού του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ιωάννου,  εκτοξεύθηκε τους τελευταίους μήνες καθώς από τον πάγκο και την κερκίδα όπου ήταν συνήθως στους αγώνες του ΑΠΟΕΛ είναι, πλέον, μόνιμα στο αρχικό σχήμα του Τόμας Κρίστιανσεν.
 
Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το Μάη του 2021 με τους «γαλαζοκίτρινους» να δείχνουν εμπράκτως ότι προορίζουν τον «Νικ» (όπως τον αποκαλούν στον Αρχάγγελο» ως το νέο ηγέτη της αμυντικής τους γραμμής.
 
Η ικανότητα του ν’ αγωνίζεται το ίδιο καλά τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αριστερός μπακ αποτελούν επιπλέον προσόν του «Νικ», η εξέλιξη του οποίου είναι ραγδαία και αποτελεί άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ.
Στο transfermakt η χρηματιστηριακή αξία που δίνεται στον Νικόλα Ιωάννου είναι μόλις 75 χιλιάδες ευρώ, εντούτοις στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν πως έχουν στο ρόστερ
έναν ποδοσφαιριστή με πολλά προσόντα και τεράστια προοπτική που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα και στο μέλλον να φέρει χρήμα στο ταμείο με ενδεχόμενη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.
 
Θα καταφέρει στο μέλλον ο Νικόλας Ιωάννου με τις επιδόσεις του να «αναγκάσει» ομάδα να πληρώσει περισσότερα χρήματα για να τον κάνει δικό της απ’ όσα πλήρωσε η Ανόρθωση στον Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 1996;
Η Ανόρθωση πλήρωσε 240.000 λίρες στον  Απόλλωνα για τον καλύτερο Κύπριο αμυντικός  της εποχής, τον Δημήτρη Ιωάννου. Στη συμφωνία μπήκε ρήτρα 50.000 λιρών, εάν ο Ιωάννου έπαιζε σε κάποιο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, τη σεζόν 1995-96. Αιφνιδίως η Ανόρθωση τον χρησιμοποίησε στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου (τον είχε κρατήσει εκτός τόσο σε ματς πρωταθλήματος όσο και στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου), εκτοξεύοντας το κόστος μεταγραφής στις 290.000 λίρες – κάπου μισό εκατ. σημερινά ευρώ, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής. 
 
 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία