Το ιστορικό επίτευγμα που έχει (σχεδόν) κλειδωμένο ο Απόλλωνας

Με το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο χέρι βρίσκεται ο Απόλλωνας που είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, εφτά λιγότερους από την κορυφή και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Η απόσταση των έξι βαθμών από τη 4η ΑΕΛ και εφτά βαθμών από την 5η Ομόνοια δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού για το ευρωπαϊκό εισιτήριο το οποίο θα είναι ιστορικό, καθώς θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Επίτευγμα που για πρώτη φορά θα καταφέρει ο Απόλλωνας που έχει στην  63χρονη ιστορία του ως μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων συμμετοχών στην Ευρώπη τα τέσσερα χρόνια, από τη σεζόν 1991/92 έως το 1994/95.
 
Το επίτευγμα αυτό πιστώνεται ασφαλώς στη διοίκηση Νίκου Κίρζη, υπό την προεδρία του οποίου ο Απόλλωνας πρωταγωνιστεί ανελλιπώς στις εγχώριες διοργανώσεις.
 
Την πρωτιά η Ομόνοια
Την πρωτιά στην συγκεκριμένη κατηγορία (σ.σ. συνεχόμενες παρουσίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα) κατέχει η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» που έχουν την αρνητική επίδοση της μη συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο, κατάφεραν για 18 συνεχόμενες περιόδους (1974/75-1991/92) να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να προηγούνται του ΑΠΟΕΛ που συμμετέχει τα τελευταία 16 χρόνια ανελλιπώς στην Ευρώπη.
 
Ο «Ευρωπαίος» ΑΠΟΕΛ και η κατάρριψη του ρεκόρ
Οι επιτυχίες των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα σαφέστατα και δεν έχουν μέτρο σύγκρισης, καθώς ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε έξι φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο, έχοντας ως παράσημο την επική πορεία στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011/12 και το φετινό οδοιπορικό στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Με τη φόρα και τη δυναμική που έχει ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια πιθανόν να φτάσει και να καταρρίψει το ρεκόρ συνεχόμενων παρουσιών στην Ευρώπη. Για να τα καταφέρει πρέπει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο τις επόμενες τέσσερις περιόδους.
 
Το σερί της Ανόρθωσης, ο Πεζοπορικός, η ΕΝΠ και η ΑΕΚ
Οι εφτά συνεχόμενες παρουσίες (δύο φορές) στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι το μεγαλύτερο σερί της Ανόρθωσης. Το κατάφερε αρχικά στη δυναστεία της τη δεκαετία του ’90 (1994/95-2000/01) και ακολούθως από το 2007/08 μέχρι το 2013/14.
 
Από δύο συνεχόμενες συμμετοχές στην Ευρώπη μετρούν ΑΕΚ (2015/16, 2016/17) ΕΝΠ (1975/76-1976/77) και Πεζοπορικός (1972/73- 1973-74).
 
 

Δειτε Επισης

Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο