Πέταξε στον «κάλαθο» το 1/4 των χρημάτων της μεταγραφής Μακρή

Το περασμένο καλοκαίρι η Ανόρθωση επωφελήθηκε από τις πωλήσεις δύο Κύπριων ποδοσφαιριστών. O Κωνσταντίνος Λαΐφης δόθηκε στον Ολυμπιακό έναντι 500.000 ευρώ, ενώ ο Ανδρέας Μακρής στην Γουόλσολ για 200.000 ευρώ.
 
Σύνολο 700.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία και όμως στην «Κυρία» δεν φρόντισαν να στηριχθούν στο ντόπιο στοιχείο που ενδεχομένως να τους επέφερε καινούργια κέρδη.
 
Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τους Κύπριους παίκτες είναι τεράστιο στην ομάδα της Αμμοχώστου. Πέρσι, με την παρουσία των Λαΐφη, Μακρή και Αβραάμ μετριαζόταν το φαινόμενο, αλλά φέτος το κακό παράγινε. Μονάχα ο Γιώργος Οικονομίδης ήταν βασικός στη φετινή σεζόν, ενώ το τελευταίο διάστημα έμεινε στον πάγκο και αυτός.
 
Αποτέλεσμα αυτού, η Ανόρθωση να είναι η ομάδα που πλήρωσε - περισσότερο από κάθε άλλη - στην ΚΟΠ πρόστιμα για τον κανονισμό που επιβάλλει τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον δύο ντόπιων παικτών στην αρχική ενδεκάδα.
 
Το ποσό έφθασε τις 49.500 ευρώ – πέρσι σε ολόκληρη τη σεζόν έδωσε 24.000 ευρώ. Ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο αν το υπολογίσουμε αναλογικά είναι το ¼ των χρημάτων που εισέπραξε πρόσφατα η Ανόρθωση για να ελευθερώσει ένα σημαντικό Κύπριο παίκτη, τον Ανδρέα Μακρή.
 
Η πρόθεση για ενίσχυση του ντόπιο στοιχείου
Σε κάθε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, δηλώνει ότι είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με Κύπριους ποδοσφαιριστέ στη νέα σεζόν.
 
«Φέτος δώσαμε 45.000 για τα πρόστιμα της ΚΟΠ για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Όταν δεν έχει Κύπριους μια ομάδα είναι δύσκολο» σημείωσε σε πρόσφατες ραδιοφωνικές δηλώσεις του στον Super Sport FM.
 
Μία δήλωση που δείχνει ότι ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας βάζει το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση. Γιατί δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά η απουσία Κύπριων ποδοσφαιριστών από τα αποδυτήρια αποδεικνύεται ζημιογόνα και σε άλλους τομείς (αγωνιστικούς κ.ά.).

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία