Διέλυσε τον Απόλλωνα η Πετρολίνα ΑΕΚ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του πρώτου χρονικά αγώνα για την 20η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας, επικρατώντας του Απόλλωνα στην Λεμεσό με 98-44.
 
Οι Λαρνακείς έλεγξαν το παιχνίδι από νωρίς, και δεν δυσκολεύτηκαν να πετύχουν στο τέλος μία μεγάλη νίκη. Χωρίς κάποιο ξένο αγωνίστηκε ο Απόλλωνας, ενώ και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές τους. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς με 23 πόντους (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με την ΑΕΚ να προηγείται με τέσσερις πόντους των Άντερσον και Ντάσιτς (4-0) και τον Απόλλωνα να μειώνει σε 4-3 με τον Πιττάκα. Η συνέχεια είχε όμως κιτρινοπράσινο χρώμα, με την ΑΕΚ να σημειώνει 19 σερί πόντους μέχρι το 8:30, φέρνοντας το σκορ στο 23-3. Από δύο ακόμα πόντους πέτυχαν οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος της Α’ περιόδου.
 
Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του Απόλλωνα στην Β’ περίοδο, με τους “γαλάζιους” να μειώνουν σε 28-11 μέχρι το 11:30. Στην συνέχεια η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι, καταφέρνοντας να φέρει την διαφορά στους 24 πόντους μέχρι το 15:15 (41-17). Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν όμως έντεκα πόντους, ενώ η ΑΕΚ σημείωσε τέσσερις, μειώνοντας σε 45-28.
 
Η Πετρολίνα ΑΕΚ μπήκε αρκετά πιο καλά στην τρίτη περίοδο, και από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου είχε αρκετά καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, φέρνοντας το σκορ στο 62-35, μέχρι το 26′. Με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ανέβηκε στους 41 πόντους (78-37).
 
Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και με την έναρξη του Δ’ δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο παρκέ, αυξάνοντας την διαφορά στους πενήντα πόντους (91-41) μέχρι το 35′. Με την λήξη του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 98-44.
 
TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-25, 28-45, 37-78, 44-98
Απόλλωνας (Λούκας Αντωνίου)
Γεωργίου, Πιττάκας 13 , Κορωνίδης, Πάπε 9, Γρίβας, Χριστοφίδης 7 (1), Ηλιάδης 5 (1), Σωφρονίου 2, Μακρυγιάννης 1, Καμένος, Κωνσταντίνου, Παναγίδης 7 (1).
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)
Τομάς 8 (2), Μπρέζετς 14, Ντάσιτς 23 (1), Πέτροβιτς 2, Άντερσον 16 (1), Παλάλας 2, Μπιγκς 9 (1), Κουμής 4, Τρισόκκας 5, Στυλιανού 5 (1), Πασιαλής 2, Παντελή 8 (2).
 

Δειτε Επισης

Στο Qingdao για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης
BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός
Οι πέντε που έχουν τέσσερα συνεχόμενα Final Four
Τόσα εισιτήρια θα πάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Οι ώρες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final Four της EuroLeague στο Άμπου Ντάμπι