Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι έτοιμος να ρίξει ο νέος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν αποκάλυψε μερικές από τις προθέσεις του σε συνέντευξη τύπου στην Λισαβώνα.
 
Βασικός στόχος του ισχυρού άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι να περιορίσει την δυνατότητα των μεγάλων συλλόγων να συσσωρεύουν αστέρια στο ρόστερ τους!
 
Με άλλα λόγια ο Σλοβένος παράγοντας αποκάλυψε ότι θέλει να αλλάξει το υπάρχον μεταγραφικό σύστημα, επιβάλλοντας περιορισμούς που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και θα κάνουν απαγορευτική την δημιουργία ομάδων με πληθώρα αστέρων όπως για παράδειγμα η Μπαρτελόνα με τους MSN και η Ρεάλ Μαδρίτης με τους δικούς της BBC.
 
Πως θα γίνει αυτό; Ο Τσεφέριν αποκάλυψε κάποιους από τους τρόπους που εξετάζει σε συνεργασία με την ΦΙΦΑ, ώστε να κάνει πράξη το ριψοκίνδυνο όραμα του: «Πρέπει να εξετάσουμε εκ νέου κάποιους μηχανισμούς, όπως η επιβολή φόρου πολυτελείας και περιορισμούς στα ανώτατα ποσά που οι ομάδες μπορούν να ξοδεύουν για μεταγραφές. 
 
Δεν θα φοβηθούμε να αλλάξουμε το υπάρχον καθεστώς μεταγραφών αν κρίνουμε ότι μπορεί να βρεθεί κάποια καλύτερη λύση».
 
Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με την ΦΙΦΑ για αυτό το ζήτημα, που μπορεί να επιφέρει την θέσπιση ενός ανώτατου salary cap σε μισθούς και μεταγραφές (κατά τα πρότυπα του αμερικανικού ομαδικού αθλητισμού) κάτι που μπορεί να αλλάξει ραγδαία το τοπίο σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.
 
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οργή των οπαδών της Σεβίλλης-Έσπασαν την πύλη και προσπάθησαν να εισβάλουν στο προπονητικό
Ο Βινίσιους υπογράφει νέο χρυσό συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Οι Πορτογάλοι υποκλίνονται στον Παυλίδη μετά την ασίστ της χρονιάς-«Ο Έλληνας θεός δάμασε τα λιοντάρια»
BINTEO: Κάηκε το Volksparkstadion για την άνοδο του Αμβούργου στην Bundesliga μετά από έπτά χρόνια
Το καθεστώς Φράνκο, η διαμάχη Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και μια αντιπαλότητα γεμάτη ιστορία και σκιές
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Ο τίτλος περνάει από το clasico!
Ραφίνια: Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στον Φλικ, άλλαξε την καριέρα μου
BINTEO: Σκόραρε μετά από δυο μήνες και απολογήθηκε για το πειθαρχικό του παράπτωμα ο Αραούχο
Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους
Kέρδισε τη Χάβρη και κλείδωσε το Champions League η Μαρσέιγ