Από την αβεβαιότητα «αγκαλιά» με τον τίτλο

Το περασμένο καλοκαίρι δεν ήξερε κανείς με τι ομάδα και τι στόχους θα πορευτεί στο γυναικείο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας.
 
Η διοικητική αβεβαιότητα και η δυσκολία στην εξεύρεση χορηγών καθιστούσε αβέβαιο το μέλλον της ομάδας. Σχεδόν όλες οι παίκτριες του Γιαννάκη Γιαπάνη είχαν προτάσεις από άλλες ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού και το σενάριο ομαδικής αποχώρησης δεν ήταν μακριά.
 
Προς τιμήν τους έκαναν υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις στην ομάδα της Λεμεσού. O πανίσχυρος Prestige Απόλλων, η ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στο γυναικείο βόλεϊ δύσκολα θα έβρισκε τους πόρους για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.
Την υστάτη ανέλαβε διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον Αντρέα Ηροδόρου και o Sabbianco Απόλλων βροντοφώναξε παρών, όπως αρμόζει η ιστορία της γυναικείας πετοσφαιρικής ομάδας των «γαλάζιων».
 
Με τον Γιάννη Γιαπάνη στο «τιμόνι» για τέταρτη φορά ο Sabbianco Απόλλων έβαλε πλώρη για την κορυφή και μετά την σπουδαία νίκη επί της BetOnAlfa ΑΕΛ με 3-2 σετ το βράδυ της Τρίτης (28/3) στο ντέρμπι κορυφής πήρε το πάνω χέρι για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι δύο ομάδες της Λεμεσού ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς και ο πρωταθλητής θα κριθεί στην ισοβαθμία με τον  Sabbianco Απόλλων να υπερτερεί στα λιγότερα χαμένα σετ και να έχει τον πρώτο λόγο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.
 
Η γυναίκα… Γκιέ του Απόλλωνα
Κορυφαία του αγώνα ήταν η Τζέσικα Αγκούλο. Η Κολομβιανή παίκτρια του Απόλλωνα πέτυχε καθοριστικούς πόντους στο τάι-μπρέικ και δικαιώνει όσους πίστεψαν σε αυτήν και την στήριξαν στις αρχές της περιόδου.
Η 28χρονη διεθνής αθλήτρια είχε αναδειχθεί ΜVP του πρωταθλήματος Ελλάδας με τη φανέλα του Κερατέα, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο την κράτησε εκτός παρκέ για μεγάλο διάστημα. Οι εμφανίσεις της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν απογοητευτικές, όμως με την στήριξη όλης της ομάδας και κυρίως του προπονητή Γιάννη Γιαπάνη βρήκε τα πατήματα της και πλέον σκορπά τρόμο στο φιλέ.
 
Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά των άλλων δύο ξένων της ομάδας, της Ουκρανής Βερόνικα Χουντίμα (τρεις φορές κορυφαία του κυπριακού πρωταθλήματος) και Μιράντας Λαβρούκ.
Παραγωγή ταλέντων
Η επιτυχία του Sabbianco Απόλλων βασίζεται στην παρουσία ταλαντούχων Κύπριων. Οι ακαδημίες της ομάδας, υπό την εποπτία του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, δουλεύουν εντατικά σε επαγγελματικές βάσεις και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ομάδες U14 και U16 είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα U18 είναι στη δεύτερη θέση.
 
Η πρώτη ομάδα «εμβολιάζεται» κάθε χρόνο με νέα ταλέντα και ενδεικτικό αυτού είναι πως υπάρχουν κορίτσια 17 χρόνων στην πρώτη ομάδα. 
 

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας