Η Ανόρθωση έκοψε φόρα και βαθμούς στον Απόλλωνα (video)

Στη λευκή ισοπαλία παρέμεινε το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα. Αν και κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Σεμέδο, 16’), η ομάδα της Αμμοχώστου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έπειτα από 21 αγωνιστικές δεν ευτύχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στα βαθμολογικά ο Απόλλωνας έφτασε τους 57 βαθμούς πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. 

Διαβάστε επίσης:


Φάσεις, κόντρες και αποβολή…
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι στο Παπαδόπουλος, με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίας στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Προτού συμπληρωθεί το 1’, ο Πίεχ με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά. Η απάντηση εκ μέρους γηπεδούχων ήρθε στο 3’ με την κεφαλιά του Σάντος να φεύγει δίπλα από την εστία του Βάλε. Εκεί που φαινόταν ωστόσο ότι το παιχνίδι είχε πιάσει καλό ρυθμό, η αποβολή του Σεμέδο του Απόλλωνα στο 16’, έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Ο μέσος των «γαλάζιων» της Λεμεσού, αποβλήθηκε για επικίνδυνο παίξιμο στον Καλό, αφού ύψωσε το πόδι και κτύπησε με τις τάπες στο πλευρό τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης.
 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέχεια άνηκε στην ομάδα της Αμμοχώστου η οποία με αριθμητικό πλεονέκτημα, είχε τον πλήρη έλεγχο και την κατοχή, με αξιοσημείωτες ευκαιρίες. Με τον Καλό στο 26’ που βρήκε δοκάρι και τον Γκάμπριελ στο 28’ που αντίκρισε έτοιμο τον Βάλε, πλησίασε να ανοίξει το σκορ η Ανόρθωση. Ενώ το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, ο Απόλλωνας πλησίασε στο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Μπεντόγια πέρασε ωραία τον Κόπριβετς, όπου με σέντρα βρήκε τον Πέδρο που με κεφαλιά αστόχησε προ κενής εστίας.

 
Προσπάθησαν αλλά…
Η επανάληψη βρήκε την Ανόρθωση να έχει την υπεροχή της μπάλας και τον Απόλλωνα με δέκα ποδοσφαιριστές να ψάχνει τρόπους αντεπίθεσης. Με το πέρασμα του χρόνου, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν κάτι το αξιόλογο με τον δείκτη του σκορ να παραμένει στο 0-0.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σεχού, Ερέρο, Σάντος, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος, Ολιβέιρα (61'Κολούνγκα), Καρλίτος (40'Καμπρέρα), Άλβες.

Απόλλωνας: Βάλε, Σέρτζιο, Βινίσιους, Χάμπος, Βασιλείου, Σεμέδο, Μπεντόγια (83'Ρέινολντς), Πέδρο, Παπουλής (29'Πελαγίας), Ντα Σίλβα, Πίεχ (46'Γκιέ).

 

 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε