Το αθέλητο fair play του Ρόνι Λένι

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρόνι Λέβι εμφανίστηκε σε μεγαλύτερη φόρμα απ’ ό,τι στο παιχνίδι. «Η κόκκινη κάρτα άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε και έκανε ένα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι. Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε τις λύσεις», τοποθετήθηκε ο Ισραηλινός μετά το εντός έδρας 0-0 με τους κυπελλούχους και αυτή του η ανάλυση ήταν πολύ πιο καίρια και ακριβής απ’ ό,τι οι κινήσεις του στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ενώ η ομάδα του είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά την κόκκινη στον Σεμέδο (16’) και είχε δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Απόλλωνα (δοκάρι Καλό, ευκαιρία Γκάμπριελ) που είχαν υποχρεώσει τον Σωφρόνη Αυγουστή σε αλλαγή (είσοδος Πελαγία και προώθηση Χάμπου στη μεσοαμυντική γραμμή, ώστε να μη φτάνει με ευκολία η «Κυρία» στην περιοχή του Βάλε), ο τεχνικός της Ανόρθωσης προχώρησε σε μια κίνηση, απόλυτα κατανοητή ως προς την επιδίωξή της, αλλά αμφιλεγόμενη ως προς το περιεχόμενό της.
 
Διπλό κόστος
Η είσοδος του Καμπρέρα για την τόνωση της γραμμής κρούσης ήταν ορθή για μια φορμαρισμένη ομάδα που σε εντός έδρας ντέρμπι έχει αποκομίσει από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα, η έξοδος του Καλό ωστόσο αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη και στοίχισε διπλά στην οικοδέσποινα, η οποία έχασε αφ’ ενός έναν πολυτιμότατο παίκτη γραμμής (με εκρηκτικότητα, ταχύτητα, ντρίμπλα και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός), αφ’ ετέρου την ισορροπία και εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξή της, καθώς για πολλοστή φορά αποδείχθηκε πως ο Ράγιος «χάνεται» ως εξτρέμ.

Ουδόλως τυχαία η Ανόρθωση από εκείνο το σημείο και μετά έπαψε να απειλεί και επέτρεψε στον Απόλλωνα να διαχειριστεί τακτικά με πολύ μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι. Ούτε η είσοδος του Κολούνγκα αντί του Ολιβέιρα βελτίωσε την κατάσταση, καθώς ο Ράγιος διατηρήθηκε στα πλάγια και το παιχνίδι της «Κυρίας» απόλυτα προβλεπτό και εύκολα αντιμετωπίσιμο.
 
Άλλο σύστημα
Για μια ομάδα που ήταν υποχρεωμένη ν’ απλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι της, ώστε ν’ ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, η πιο ενδεδειγμένη επιλογή θα ήταν η αφαίρεση ενός παίκτη από την αμυντική ή μεσοαμυντική γραμμή και η μετατροπή του συστήματος σε 3-5-2 ή 3-4-3, προκειμένου να εξασκηθεί μεγαλύτερη και, κυρίως, πιο αποτελεσματική πίεση.

Ο Λέβι προσπέρασε τη συγκεκριμένη επιλογή, όπως και την πραγματοποίηση τρίτης αλλαγής, μολονότι -σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν- τούτη τη φορά υπήρχαν λύσεις στον πάγκο. Με αυτές τις επιλογές του ο Ισραηλινός προχώρησε ουσιαστικά σ’ ένα αθέλητο fair play διορθώνοντας την αβλεψία του Χρίστου Νικολαΐδη στο 33’ με τη (μη) αποβολή του Ζοάο Βίκτορ, αφού από το 40’ και μετά η Ανόρθωση έμοιαζε να παίζει και αυτή με δέκα παίκτες…
  

Δειτε Επισης

Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο