Ανόρθωση: Πάρτι πρόκρισης και όνειρα για τίτλο (video)

Ένα βήμα μακριά από τον τελικό κυπέλλου Coca-Cola βρίσκεται η Ανόρθωση.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι εξασφάλισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού με συνολικό σκορ 5-3.
 

 
Η «Κυρία» που προέρχεται από «ξηρασία» εννιά χρόνων στους τίτλους έχει την ευκαιρία στα ημιτελικά να διεκδικήσει πρόκριση σε τελικό ύστερα από δέκα χρόνια και εφόσον το κατακτήσει θα επιστρέψει συνάμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πάθος, δύναμη αλλά χωρίς ευκαιρίες
Παιχνίδι κέντρου με την ΑΕΚ να έχει με την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κόπριβετς, ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου.
 
Η κεφαλιά του Ακοράν στο 38’ που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς ήταν ότι καλύτερο από πλευράς ευκαιριών είχε να επιδείξει το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με την Ανόρθωση να ροκανίζει τον χρόνο που κυλούσε υπέρ της.
 
Σκόρερ με τον κορυφαίο της
Ο κορυφαίος του αγώνα,  Αμπντουλαχί Σιβού έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση στο 64’ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Άλβες και άψογο πλασέ.
Ισοφάριση και τέλος στις ελπίδες
Η ΑΕΚ έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία στο 68’ . Το κοντινό πλασέ του Φλοριάν απέκρουσε με τα πόδια ο Κόπριβετς, ο επερχόμενος Τριτσκόφσκι έκανε το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μαλόκου στη συνέχεια πλάσαρε με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κόπριβετς.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η αλλαγή του Ιδιάκεθ, Νέστορας Μυτίδης ισοφάρισε σε 1-1 αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ΑΕΚ, όμως τα όποια όνειρα των Λαρακέων «έσβησαν» στο 72’ με τον Τριτσκόφσκι να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΚ με κεφαλιά μετά από κεφαλιά του Άλβες.
 
Στο γκολ φέρει ευθύνη και ο Πάμπλο που ήταν εκτός θέσης. Ο Ισπανός πορτιέρε αγωνίστηκε μόνο στα δύο ενεντάλεπτα με την Ανόρθωση για το κύπελλο και είδε την εστία του να παραβιάζεται πέντε φορές.
 
Η ΑΕΚ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Μυτίδη στο 80’, ενώ η Ανόρθωση έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Γκάμπριελ στο 85’.
 
Ισοφάριση και λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ
Η ομάδα της Λάρνακας ισοφάρισε 2-2 με τον Φλοριάν στο 88', Στο 91' πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μυτίδη το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Αγκιλάρ, Ερέρο, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Σιβού, Μίτροβιτς (77΄ Καλντερόν), Ολιβέιρα, Ράγιος (70΄ Κολούνγκα), Άλβες (75΄ Καμπρέρα)
 
ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Τρουγιόλς (57΄ Τομάς), Μπόλιεβιτς, Λαρένα (66΄ Μαλόκου), Ακοράν, Χαραλαμπίδης (66΄ Μυτίδης), Τρισκόφσκι, Φλοριάν
 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κώστας Ψευδιώτης (Χαράλαμπος Χαραλάμπους – Στυλιανός Νικήτας), Τέταρτος διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου, Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μίτροβιτς, Καλντερόν/ Ακοράν, Τρουγιόλς
 
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
 
ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
 
ΘΕΑΤΕΣ: 6.000
 
 

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία