Στους καλύτερους σκόρερ της Euroleague ο Γκάλης!

O δημοσιογράφος Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς επέλεξε για λογαριασμό της Euroleague τους δέκα κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μέσα σε αυτή βρίσκεται και ο Νίκος Γκάλης, που καταλαμβάνει την 3η θέση στη λίστα με τους... killer της ευρωπαϊκής διοργάνωσης!  
Μάλιστα, ο Στάνκοβιτς αναφέρει για τον Γκάλη: «Αν ήταν στο χέρι του πατέρα του, θα είχε γίνει μποξέρ. Ευτυχώς για εμάς, ανακάλυψε το μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Έλληνες μετανάστες. Έπαιξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το Seton Hall και επιλέχθηκε από τους Μπόστον Σέλτικς στο draft του 1979. Ο Γκάλης έβλεπε το μέλλον του στην Αμερική. 

Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα από τον Άρη άλλαξε την ζωή του, αν και στην αρχή φάνηκε πως θα ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, έμεινε για τα καλά στην Ελλάδα και έγινε μία μηχανή σκοραρίσματος. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος 11 φορές, κατέκτησε το πρωτάθλημα 8 φορές, το Κύπελλο εφτά φορές, ήταν 5 φορές ο MVP της Λίγκας και άλλες τόσες στα πλέι-οφ. 

Στην Ευρώπη,ο Γκάλης έλαμψε ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ήπειρο οκτώ φορές και ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 1987, έχοντας 40 πόντους απέναντι στην Σοβιετική Ένωση. Επίσης, ο Γκάλης ήταν ο κορυφαίος σκόρερ σε τέσσερα Eurobasket. Στο παιχνίδι του Ιωνικού με τον Άρη στις 24/1/1981, που έληξε 114-113 στη παράταση, ο Γκάλης σκόραρε 62 πόντους. Ο μελλοντικός συμπαίκτης του στον Άρη και την Εθνική ομάδα, Παναγιώτης Γιαννάκης, είχε 73 για τον Ιωνικό! 

Δεν ήταν πολύ ψηλός, ήταν 1,83, αλλά ήταν δυνατός, μαχητής και είχε ένα πολύ μεγάλο ρεπερτόριο στο σκοράρισμα. Μπορούσε να σκοράρει από κοντά και από μακριά, από μέση απόσταση και από την γραμμή των βολών. Πρόσφατα εισήχθη στο Hall Of Fame και ήταν και στην πρώτη "τάξη" της FIBA, το 2007. Το αξίζει και με το παραπάνω!»

Στην πρώτη της σχετικής λίστας είναι ο Όσκαρ Σμιντ, ενώ στο Top-10 δεσπόζουν τα ονόματα των Κόρατς, Πέτροβιτς, Ναβάρο και Φορντ.

Δείτε αναλυτικά το Top-10:

10. Αλφόνσο Φορντ
9. Βέλιμιρ Περάσοβιτς
8. Αντονέλο Ρίβα
7. Μάρκους Μπράουν
6. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 
5. Ντράζεν Νταλίπαγκιτς
4. Ντράζεν Πέτροβιτς
3. Νίκος Γκάλης
2. Ραντιβόι Κόρατς
1. Όσκαρ Σμιντ
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ