Αποκλείστηκε ο Παγδατής

Αν και προηγήθηκε με break πολύ νωρίς στο ματς και είχε τρια διαδοχικά set points στο 2ο σετ, ο Μάρκος Παγδατής ηττήθηκε από τον 19χρονο Soon Woo Kwon στον 1ο γύρο του Santaizi Challenger στην Ταϊπέι και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση των 125.000 δολαρίων.
 
O Μάρκος Παγδατής ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο πόδι, ωστόσο στο πρώτο του τουρνουά μετά από το Australian Open δεν τα πήγε όπως θα ήθελε και αποχώρησε αρκετά νωρίς, γνωρίζοντας την ήττα από τον Soon Woo Kwon, με 6-3, 7-5.
 
Ήταν ένας αγώνας με πολλές χαμένες ευκαιρίες για τον 31χρονο Κύπριο τενίστα, που συνολικά είχε 8 χαμένα break points, αξιοποιώντας μόλις 1 από τις 9 ευκαιρίες του, ενώ στο 2ο σετ είχε και 3 συνεχόμενα χαμένα set points!
 
Ο Μάρκος προηγήθηκε πολύ νωρίς με break, κάνοντας το 2-1, ο Kwon όμως απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε σε 2-2, σε ένα game που ο Κύπριος είχε σβήσει τριπλό break point επιστρέφοντας από το 0-40, αλλά τελικά δεν υπερασπίστηκε το σερβίς του.
 
Στη συνέχεια, ο 19χρονος Κορεάτης έκανε άλλο ένα break και ανέλαβε για τα καλά τα ηνία του σετ, φτάνοντας στο 5-2. Ο Μάρκος σταμάτησε το σερί των 4 κερδισμένων games του αντιπάλου του και μείωσε σε 5-3, ο Kwon όμως δεν είχε πρόβλημα στο σερβίς του και έκλεισε το σετ στα 9 games, για το 6-3.
 
Στα μέσα του 2ου σετ, ο Παγδατής είχε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθώς δεν κατάφερε να κάνει το break στο 6ο game, με τον Kwon να σβήνει break point και να ισοφαρίζει σε 3-3. Ο Κύπριος τενίστας πατούσε πολύ καλύτερα σε αυτό το 2ο σετ και συνέχισε να το δείχνει και στα επόμενα games.
 
Στο 10ο game είχε την τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το σετ, αλλά έχασε τρια συνεχόμενα set points, με τον Kwon να μένει για άλλη μια φορά "ζωντανός", επιστρέφοντας από το 0-40 και κρατώντας για άλλη μια φορά το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 5-5.
 
Ήταν μια τριπλή χαμένη ευκαιρία που πλήρωσε ακριβά ο Μάρκος, αφού στο αμέσως επόμενο game - κι ενώ δεν είχε απειληθεί καθόλου σε ολόκληρο το σετ - υπέστη το break, με τον Kwon να κερδίζει τους 13 από τους 15 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης και να φτάνει στο 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 17 λεπτά στο παιχνίδι.
 
Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα για τον Μάρκο, που επέστρεψε στη δράση μετά από 2,5 μήνες πριν από μια εβδομάδα, αλλά ηττήθηκε από τον Τυνήσιο Moez Echargui με 7-5, 7-6 (2), 4-6, 4-6, 6-1, για το Davis Cup. Το προηγούμενο τουρνουά που είχε αγωνιστεί ήταν το Australain Open και είχε χάσει στον 2ο γύρο από τον Rafael Nadal με 3-0 σετ.
 
Ο 19χρονος Kwon, No. 269 στην παγκόσμια κατάταξη, θα περιμένει την αναμέτρηση του Matthew Ebden με τον Ti Chen, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο του δυνατού Challenger, των 125.000 δολαρίων.

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ