Πέθανε ο Εχιόγκου

Έφυγε από τη ζωή ο Ούγκο Εχιόγκου σε ηλικία 44 ετών. Ο προπονητής Κ23 της Τότεναμ υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια προπόνησης, διεκομίσθη στο νοσοκομείο, αλλά δεν άντεξε. Την Παρασκευή (21/4) έγινε γνωστό πως εξέπνευσε.
Ο Εχιόγκου ήταν τέσσερις φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας (έχει και γκολ κόντρα στην Ισπανία σε φιλικό το 2001) αγωνίστηκε από το 1989 μέχρι το 2009. Άρχισε την καριέρα του στη Γουέστ Μπρομ και ακολούθησε η Άστον Βίλα του Ρον Άτκινσον, με τον οποίο πανηγύρισε το League Cup του 1996.
Το 2000 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μίντλεσμπρο έναντι 8.000.000 λιρών. Μάλιστα το 2005 τέθηκε αντιμέτωπος με την Skoda Ξάνθη στο Κύπελλο UEFA.
Ακολούθησε ένας δανεισμός στη Λιντς το 2006-2007 και η σεζόν στη Ρέιντζερς, όπου έγινε "ήρωας" σκοράροντας με "ψαλίδι" κόντρα στη Σέλτικ. Ολοκλήρωσε την επαγγελματική καριέρα του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ έπαιξε και έναν αγώνα κυπέλλου με τη Γουέμπλεϊ το 2009.
Ως προπονητής, ο Εχιόγκου εργάστηκε για ένα διάστημα ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Πίτερ Τέιλορ στην εθνική Αγγλίας κ-20 και ακολούθησε μερική απασχόληση στις ακαδημίες της Τότεναμ, πριν αναλάβει την κ-21 το 2014 και ακολούθως προβιβαστεί στην κ-23.



Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους οι παίκτες της Φλαμένγκο
Η Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της με έξι ομάδες στο Champions League
Ολυμπιακός: Το παλεύει ο Κωστούλας για ΟΑΚΑ
«Αν δεν το πάρουμε, δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα»
Άλωσε την έδρα της Μπρίστολ η Σέφιλντ και βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση
Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις
Europa League: Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν εύκολα στον τελικό
Europa League: Να σφραγίσουν τα εισιτήρια για τον τελικό θέλουν Γιουνάιτεντ και Τότεναμ
Εντυπωσιακό time-lapse βίντεο της Μπαρτσελόνα από την ανακατασκευή του Καμπ Νου
Μπέκαμ: Με ήθελε η Μπαρτσελόνα αλλά η ομάδα μου ήταν πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης