Τα «χειρότερα» ήταν να είχαμε και νεκρό

Μόλις λίγες ώρες είχαν περάσει, από τις δηλώσεις προπονητών, ποδοσφαιριστών και προέδρων των ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα αντίστοιχα για τον τελικό Κυπέλλου, με μηνύματα περί αθλητοπρέπειας και παραδείγματα οπαδισμού. Όσοι έρθουν, να φύγουν όλοι καλά, ευχήθηκε ο τεχνικός των «γαλάζιων» της Λεμεσού, Σωφρόνης Αυγουστή, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων», Πρόδρομος Πετρίδης, ο τελικός να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. 
 
Αν και μακριά από τα γήπεδα, γίναμε (ξανά) μάρτυρες ενός απόλυτου χάους. Η εμπόλεμη ζώνη που μετατράπηκε ένας από τους κύριους δρόμους της Λεμεσού, ήρθε να αμαυρώσει τα όσα αντεύχονταν οι πρωταγωνιστές του σημερινού (24/5) τελικού. Οι μάχες σώμα – σώμα, οι βόμβες μολότοφ, οι κροτίδες αλλά και η σοκαριστική στιγμή με τη «δολοφονική» πορεία του αυτοκίνητου, είναι μερικές από τις αποτρόπαιες εικόνες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ οπαδών Απόλλωνα και ΑΕΛ στον Εναέριο.
 
Η αποστομωτική απάντηση ωστόσο εκ μέρους της Αστυνομίας, εγείρει αρκετά ερωτήματα, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η επέμβαση της απέτρεψε τα χειρότερα. Όντως, υπάρχουν και χειρότερα; Η ωμή βία που καταγράφεται στα αμέτρητα βίντεο στο διαδίκτυο και η οφθαλμοφανής απουσία της Αστυνομίας, μόνο τυχαία μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
 
Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ευθύνες. Η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου, είναι ήδη στραμμένη στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ που βρίσκεται προ των πυλών. Σ’ ένα τεταμένο κλίμα, ευελπιστούμε όπως γίνουμε θεατές ενός πραγματικού ντέρμπι, μακριά από ακρότητες, χουλιγκανισμούς και βιαιότητες που καταστρέφουν την ποιότητα του κυπριακού μας ποδοσφαίρου.

Δειτε Επισης

Απάντηση ΑΕΚ σε Παπασταύρου: «Η σύγκριση μεταξύ δύο ανόμοιων φάσεων είναι επιεικώς αδικαιολόγητη»
Δριμεία επίθεση Παπασταύρου σε Κούμα για τη διαιτησία-«Απέτυχες, είσαι ότι χειρότερο για το θεσμό που υπηρετείς»
Βήμα πρόκρισης στον τελικό για την Πάφο-Κέρδισε με τέσσερα τον Απόλλωνα
Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς και παίζουν ρέστα στην Αρένα Ομόνοια και ΑΕΚ
Πρόταση ΕΝΠ για αύξηση ομάδων σε 16-Εισηγείται δύο γκρουπ των οκτώ και μονούς αγώνες play off
Αρχίζει η ημιτελική φάση του κυπέλλου Coca – Cola
Θλίψη στην Ομόνοια-Έφυγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχαλάκης Χριστοφή
Διθύραμβοι Μπεκάλι για Ηλία Χαραλάμπους-«Θα μείνει μαζί μου μέχρι να πεθάνω»
Φουντώνει η μάχη για πρωτάθλημα και Ευρώπη-Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος
Δημοσιεύτηκε το ντοκιμαντέρ της PAFOS FC-«Το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε και θα κάνουμε πολύ περισσότερα»