Τι δεύτερος, τι τρίτος… Και όμως έχει σημασία!

Πέραν του πρωτοπόρου, ο οποίος κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος βγαίνουν και οι άλλες δύο ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία.
 
Τόσο ο δεύτερος, όσο και ο τρίτος ξεκινούν την ευρωπαϊκή τους πορεία από το α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο κυπελλούχος ξεκινά από το β’ προκριματικό γύρο.
 
Με βάση το ζευγάρι του τελικού, ΑΠΟΕΛ-Απόλλων, (οι δύο ομάδες είναι στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος), έξοδο στην Ευρώπη δικαιούται και η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Αυτή η ομάδα θα ξεκινήσει σίγουρα από τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως η δευτεραθλήτρια να αρχίσει τις υποχρεώσεις της από το β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Αυτό θα γίνει εφόσον κατακτήσει και τους δύο τίτλους η ίδια ομάδα. Με δεδομένο ότι, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ο Απόλλωνας – αν και βαθμολογικά έχει πιθανότητες – δεν θα ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι, τότε το σενάριο αυτό ισχύει μόνο σε νταμπλ του ΑΠΟΕΛ.
 
Δηλαδή, εάν οι γαλαζοκίτρινοι κερδίσουν και τους δύο τίτλους, τότε θα πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και το εισιτήριο που δικαιούται ο κυπελλούχος θα το εκμεταλλευτεί η ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση.
 
Εννοείται, ότι αν ο Απόλλωνας κερδίσει το κύπελλο, τότε ο δεύτερος και ο τρίτος (ή ο τέταρτος) του πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν κανονικά από το α' προκριματικό γύρο. Το ίδιο θα ισχύσει και αν πάρει το κύπελλο ο ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν στεφθεί πρωταθλητής.

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε