Επίθεση κανόνια… μόνο ο ΑΠΟΕΛ!

Την ερχόμενη Κυριακή, στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ έχει ραντεβού με την ιστορία. Με νίκη επί της ΑΕΚ κατακτά τον τίτλο και συμπληρώνει πέντε συναπτά πρωταθλήματα, όπως προηγουμένως είχε πανηγυρίσει μόνον το διάστημα 1936-1940, ήτοι 77 χρόνια πίσω!

Και αν το συγκεκριμένο ρεκόρ «απειλείται» με ισοφάριση, υπάρχει ένα που έχει τεθεί ήδη κι άλλο ένα που επίκειται να καταρριφθεί από τους «γαλαζοκίτρινους». Το ιστορικό ρεκόρ, το οποίο έχουν πιστωθεί ήδη οι πρωταθλητές, αφορά την παραγωγικότητά τους σε διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους. Ο ΑΠΟΕΛ έγινε την περασμένη Κυριακή, στο «Τσίρειο» (4-1 την ΑΕΛ), ο πρώτος σύλλογος στην Κύπρο που για δεύτερο χρόνο στη σειρά σημειώνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις.

Την περασμένη σεζόν το κοντέρ είχε σταματήσει στα 108 γκολ (91 στο πρωτάθλημα, 10 στο κύπελλο, 0 στο σούπερ καπ και 7 στην Ευρώπη), στην τρέχουσα η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έφτασε τα 100 απέναντι στην ΑΕΛ και τα 105 με τον προχθεσινό (επαναληπτικό) ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στη Δόξα (72 στο πρωτάθλημα, 12 στο κύπελλο, 1 στο σούπερ καπ και 20 στην Ευρώπη).

Κι επειδή τα 108 γκολ από πέρυσι αποτελούν την κορυφαία επίδοση του συλλόγου, οι «γαλαζοκίτρινοι» με τέσσερα γκολ στα εναπομένοντα τέσσερα παιχνίδια (τρία στο πρωτάθλημα και ο τελικός κυπέλλου) έχουν την ευκαιρία να την καταρρίψουν και να θέσουν νέο ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε