Τραγέλαφος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»!

Έγινε και αυτό! Το χρονικά πρώτο παιχνίδι για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να βρεθεί ικανοποιητική (για τον διαιτητή Γιάννη Αναστασίου) λύση αναφορικά με τις ομόχρωμες εμφανίσεις του Ερμή και της Νέας Σαλαμίνας!
Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρχικά με κόκκινες εμφανίσεις για την προθέρμανση, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διαταχθούν -όπως προνοεί ο κανονισμός- να φορέσουν τη δεύτερη στολή τους. Επειδή όμως αυτή είναι ολόμαυρη συνέπιπτε χρωματικά με τη στολή του τερματοφύλακα των «φτεροπόδαρων»!
Ο Δημήτρης Στυλιανού άλλαξε σε ολοκίτρινη στολή, ωστόσο κατά τον Γιάννη Αναστασίου και η δεύτερη στολή της Νέας Σαλαμίνας έφερνε αρκετά στην πρώτη του Ερμή, οπότε η λύση βρέθηκε με μια μείξη της πρώτης και της δεύτερης στολής του βαρωσιώτικου σωματείου: μαύρη φανέλα και κόκκινο παντελονάκι. Ο Ερμής διατήρησε την πρώτη εμφάνισή του: κόκκινη φανέλα με μαύρες ρίγες και μαύρο παντελονάκι…
Υπενθυμίζεται ότι θέμα με τις στολές είχε προκύψει και στο αντίστοιχο παιχνίδι στην α' φάση του πρωταθλήματος (30.11.2016), αλλά τότε ο Ερμής, καίτοι δεν ήταν υποχρεωμένος, είχε προχωρήσει σε αλλαγή της δικής του εμφάνισης φορώντας τα πράσινα, με αποτέλεσμα η Σαλαμίνα να παίξει με τη δεύτερη (ολόμαυρη) εμφάνισή της.
 
Τι προνοεί ο κανονισμός
Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Cyta στο κεφάλαιο ΣΤΟΛΗ ΟΜΑ∆ΑΣ αναφέρονται τα ακόλουθα:
1. Οι στολές των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της ΚΟΠ πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Προς τούτο, τα μέλη της ΚΟΠ θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλουν δείγματα των στολών που θα χρησιμοποιούν στους αγώνες για έγκριση ή όχι. Κάθε ομάδα υποχρεούται να υποβάλει για έγκριση δυο στολές καθορίζοντας ποια από τις στολές είναι η πρώτη επιλογή.
Η δεύτερη στολή δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε ομοιότητα στα χρώματα με την πρώτη.
2. Η ΚΟΠ δεν θα θεωρείται υπεύθυνη για οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ του Μέλους της και οποιουδήποτε χορηγού του Μέλους, ούτε και για οποιαδήποτε διαφορά που προκύπτει μεταξύ του Μέλους και του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα της στολής των ποδοσφαιριστών ή άλλου ρουχισμού σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής των παρόντων κανονισμών.
Χρώµατα Οµαδων
3. Κάθε ομάδα που θα λάβει μέρος οφείλει να προσκομίσει στην ΚΟΠ δείγματα των στολών των ποδοσφαιριστών της ήτοι, φανέλα, παντελονάκι και κάλτσες για έγκριση από την ΚΟΠ απαραίτητα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και οποτεδήποτε ακολούθως. Η κάθε ομάδα οφείλει να υποδεικνύει στην ΚΟΠ την πρώτη επιλογή στολής και την δεύτερη.
Η δεύτερη στολή δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε ομοιότητα στα χρώματα με την πρώτη.
4. Οι ομάδες που θα διαγωνισθούν υποχρεούνται να κατέρχονται στους αγώνες τους μόνο με την πρώτη επιλογή στολής που εγκρίθηκε από την ΚΟΠ.
5. Στην περίπτωση που η στολή των διαγωνιζόμενων ομάδων είναι η ίδια, ή παρόμοια (σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή του αγώνα), η φιλοξενούμενη ομάδα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει την δεύτερη επιλογή στολής εκτός αν τα δύο Σωματεία συμφωνήσουν διαφορετικά.
6. Σε περίπτωση που σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή οι δύο στολές εξακολουθούν να είναι ίδιες ή παρόμοιες η φιλοξενούμενη ομάδα οφείλει να χρησιμοποιήσει μείγμα των δύο στολών που εγκρίθηκαν προς ικανοποίηση του διαιτητή.
7. Απαγορεύεται ρητά σε αγώνες του Πρωταθλήματος η χρήση στολής που δεν έχει εγκριθεί από την ΚΟΠ. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος τα Σωματεία θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν στην ΚΟΠ νέα στολή για έγκριση δεδομένου ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να υποδεικνύουν στην ΚΟΠ ποια στολή από τις δύο που έχουν εγκριθεί θα αποσυρθεί.
8. Η στολή του τερματοφύλακα θα πρέπει απαραίτητα να είναι διαφορετικού χρώματος από τα χρώματα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών της ομάδας του.
9. Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής φέρει στολή διαφορετικού χρώματος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του ή η φανέλα του δεν φέρει αριθμό θα απαγορεύεται η συμμετοχή του στον αγώνα μέχρις ότου συμμορφωθεί με τις πρόνοιες του παρόντος άρθρου.
10. Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα της ιδιότητας τους (περιβραχιόνιο).
11. Σε περίπτωση που κατά την κρίση του διαιτητή ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί (μέχρι και 20 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του) για τους λόγους που προβλέπονται στο παρόν άρθρο, η ομάδα που ευθύνεται θα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0 εναντίον της και ελάχιστο πρόστιμο 10.000 Ευρώ.
  

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε