Ο «τελειωμένος» Σισοκό και το κομπόδεμα 300 χιλιάδων του «χοντρού» Ίσμα

Για χάρη του… χοντρού Ίσμα Γκονσάλβες η Ανόρθωση πλήρωσε δύο φορές 50 χιλιάδες ευρώ για το δανεισμό του από τη Ρίο Άβε τον Ιανουάριο του 2015 και 200 χιλιάδες ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του στο τέλος της ίδιας περιόδου.
 
Τα 250 χιλιάρικα που δαπάνησε η «Κυρία» για τον Γκονσάλβες δεν πήγαν χαμένα, καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου πρόλαβε να τον πουλήσει δύο φορές βάζοντας στο ταμείο της 550 χιλιάδες ευρώ.
 
Το καλοκαίρι του 2015, λίγες μέρες μετά την αγορά των δικαιωμάτων του από την Ρίο Άβε (έναντι 200 χιλιάδων ευρώ) η διοίκηση Πουλλαΐδη τον πούλησε στην Αλ Ετιφάκ, έναντι 350 χιλιάδων ευρώ.
 
Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ίσμα επέστρεψε ως ελεύθερος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Έμεινε στη Λάρνακα για ένα ολόκληρο χρόνο περίοδος που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ (!) για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος από το 2012 και έπειτα άλλαξε οκτώ ομάδες μετακομίζοντας κάθε έξι μήνες σε νέα ποδοσφαιρική στέγη.
 
Με την πώληση του Γκονσάλβες στην Χαρτς η Ανόρθωση έβαλε άλλες 200 χιλιάδες ευρώ στο ταμείο της και αυξάνει στις 550 χιλιάδες ευρώ το ποσό που επωφελήθηκε από τις μεταγραφές του Ίσμα για τον οποίο δαπάνησε 250 χιλιάδες ευρώ. Η σούμα έβγαλε κερδισμένη την «Κυρία» κατά 300 χιλιάδες ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε την πρώτη φορά από την Κύπρο (σ.σ. ΑΠΟΕΛ) με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς.
 
Η Ανόρθωση πίστεψε στο ταλέντο του και δικαιώθηκε. Η περίπτωση Γκονσάλβες δεν απέχει και πολύ από αυτή του Ιμπραΐμ Σισοκό.
 
Ο ακραίος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού έδειξε δείγματα γραφής στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2012-13, ως δανεικός από την Βόλσφμπουργκ. Όπως και ο Ίσμα είναι γυρολόγος αφού πρόλαβε ήδη να αγωνιστεί σε Σεντ Ετιέν, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Εσκισεχίρ και Κόνιασπορ. 
 
Ναι η Ανόρθωση ρισκάρει με τη μεταγραφή του Σισοκό, ο οποίος προέρχεται από αποχή ενός έτους, μήπως όμως αν η καριέρα του δεν είχε πάρει την κατιούσα θα κοίταζε προς Κύπρο μεριά και ιδίως ομάδα που δεν παίζει καν Ευρώπη;
 
Ας είμαστε σοβαροί. Η Ανόρθωση σήμερα δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για ποδοσφαιριστές. Επίσης, ρευστό δεν υπάρχει για ν’ αντιπαρατάξει, επομένως είναι αναγκασμένη να πάρει ρίσκα. Ο Σισοκό είναι ένα από αυτά. Ο Ιβοριανός είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, μπάλα ξέρει και εναπόκειται σε αυτόν να δείξει αν μπορεί ν’ αναγεννηθεί στην Ανόρθωση. Αν το κάνει η «Κυρία» θα βγει κερδισμένη αγωνιστικά, ίσως και οικονομικά. Αν όχι, θα προστεθεί στη μακρά λίστα των αποτυχημένων μεταγραφών της τελευταίας εννιαετίας.
 
Υ.Γ. Τα πιο πάνω ισχύουν αν η Ανόρθωση απέκτησε τον Σισοκό με συμβόλαιο στα στενά οικονομικά πλαίσια που της επιτρέπει η εποχή και η τσέπη της. Αν για την προσθήκη του Ιβοριανού η ομάδα της Αμμοχώστου "ξηλώθηκε" και περιμένει το θαύμα της αναγέννησης του τότε ο... γιαλός συνεχίζει να είναι στραβός στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League