Θέλει το παιδί-θαύμα του ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός

Το όνομα Σεργκέι Γκρούμπατς ίσως να μην λέει και πολλά στους πλείστους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Οι καλά γνωρίζοντες, όμως, πρόσωπα και καταστάσεις στον «Αρχάγγελο» σίγουρα θα έχουν ακούσει ή ενημερωθεί για το παιδί «θαύμα» που διατηρούν στις ακαδημίες τους οι «γαλαζοκίτρινοι».

 


Ο 17χρονος Σεργκέι Γκρούμπατς που κατάγεται από το Μαυροβούνιο και ζει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία περίπου εφτά  χρόνια αποτελεί το «next big thing» του ΑΠΟΕΛ.


Γιος του πρώην ποδοσφαιριστή του Διγενή Βάνια Γκρούμπατς, του Μαυροβούνιου στράικερ που αγωνίσθηκε στους πράσινους της Μόρφου τη σεζόν 2003-04 και έκανε σπουδαία καριέρα στο Αμβρούργο.

 


Φέτος, για πρώτη φορά ο Γκρούμπατς ακολουθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έχει την ευκαιρία να δείξει στον Μάριο Μπέιν το ταλέντο του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν (με τη μορφή δανεισμού) σε ομάδα μικρότερης εμβέλειας ώστε να πάρει αγωνιστικά λεπτά σε ψηλό επίπεδο, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του υπάρχει η άποψη πως μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.


Την περίπτωση του Σεργκέι Γκρούμπατς «γλυκοκοιτάζει» ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, με τον Χρύση Μιχαήλ να ξέρει από πρώτο χέρι τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή. Οι «μαυροπράσινοι» έχουν εμπάργκο μεταγραφών γεγονός που θα επιτρέψει στο νεαρό επιθετικό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, εφόσον γίνει η μεταγραφή.

Επιλογή Πρόδρομου Πετρίδη
Το ταλέντο του Σεργκέι Γκρούμπατς διαφάνηκε από παιδική ηλικία. Το «μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» και το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. Σε ηλικία 11 χρόνων προπονήθηκε στις ακαδημίες της Φίτεσε, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του η Μάντσεστερ Σίτι.
 
Ο πιτσιρίκος Μαυροβούνιος είχε εντυπωσιάσει και τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος τον παρακολούθησε να αγωνίζεται στον Διγενή Μόρφου.

 
Λίγο αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» προσέγγισαν τον Διγενή και πήραν του Σεργκέι στον «Αρχάγγελο» σε ηλικία 14 ετών. Στους U15 ξεχώριζε σαν τη μύγα στο γάλα. 18 γκολ σε εννέα αγώνες πέτυχε στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και πήρε από νωρίς… προαγωγή για την ομάδα U17.
 
Στα 17 του χρόνια πλέον ο Σεργκέι είναι ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ στην ομάδα U17 (αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού, ενώ μπορεί να παίξει και ως επιτελικός μέσος) και άπαντες ευελπιστούν ότι η ραγδαία εξέλιξη του θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια θ’ αποτελέσει βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Διεθνής με το Μαυροβούνιο
Το ταλέντο του Σεργκέι δεν περνά απαρατήρητο στην πατρίδα του, όπου είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής U17.
 
Στον ΑΠΟΕΛ φρόντισαν, έχοντας τη συγκατάθεση του Σεργκέι και του πατέρα του, ν’ αποκτήσει ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κυπριακή υπηκοότητα.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Οθέλλο ο Χριστοδούλου
Εξαφάνισαν τα μαγικά χαρτάκια του μεγάλου τελικού οι Ομονοιάτες
Παρελθόν από τον Άρη ο Μπρόρσον
Μια εβδομάδα για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U17
Υπέγραψαν νέο συμβόλαιο Μεσσίνα και Ράντοϊτς
Πετρίδης: Έλεγαν ότι δεν παίρνουμε πρωτάθλημα με VAR, το πήραμε και ευτυχώς που το έφερε και η ΚΟΠ
Ψυχική Υγεία στον παιδικό αθλητισμό, δράσεις με ΚΟΠ, ΕΑΣ και Cyprus 3on3
«Η εικόνα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ με τον Μιλίσεβιτς, είναι αυτή που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδά μας»
Το πριμ που θα μοιράσει ο Πετρίδης στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Οριστικά στους δυνατούς ο ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στ' αστέρια-Οι πιθανοί αντίπαλοι