«Έπεσα θύμα πλεκτάνης, δεν δωροδόκησα κανέναν»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, προπονητής και τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ Σταύρος Στυλιανού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» στο ραδιόφωνο του SUPER SPORT FM 104.0.
 
Για το πρωτάθλημα της ΑΕΛ το 1967-1968: «Ήταν φαβορί πάντα η Ομόνοια τότε και μετά το ΑΠΟΕΛ. Ήταν ο μακαρίτης ο Λοίζος Παντελίδης προπονητής μου. Δεν ξέραμε από συστήματα και από τακτικες. Κατάφερε να φτιάξει ένα κράμα παλιών με νέων. Τότε που πήραμε το πρωτάθλημα το χάρηκαν και οι Απολλωνίστες και μάλιστα φανατικοί. Τότε άρχισε να γίνεται ο διαχωρισμός του Απόλλωνα αλλά πανηγύριζαν σαν Λεμεσός ολόκληρη. Πηγαίναμε στην Λύση και στην Μόρφου να παίξουμε και μας ακολουθούσαν ΑΕΛιστες και Απολλωνίστες με τις μοτόρες. Όλοι εκτός γηπέδου ήταν φίλοι»
 
Για τους αγώνες με την Ρεάλ Μαδρίτης:«Παίξαμε στο πρωταθλητριών με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» το οποίο είναι όπως είναι τώρα και ήμουν βασικός. Από το 1967-1968 μέχρι το 1986 ήμουν βασικός. Δεχθήκαμε έξι γκολ στο πρώτο και έξι στο δεύτερο, παίξαμε και τα δύο παιχνίδια στην Μαδρίτη. Ήταν μεγάλη εμπειρία»
 
Για το ξεκίνημα της καριέρας του:«Ξεκίνησαν 14 χρόνων στην ΑΕΛ. Ήταν τότε το πρωτάθλημα των δευτέρων. Άρχισα εκεί. Δεν ήμουν ΑΕΛίστας. Έμενα στην περιοχή Αγίου Ιωάννη και τότε κάποιοι αγαπούσαν την ΑΕΚ και γύρισαν συνοικίες να βρουν ταλέντα στις αλάνες. Περάσαμε δύσκολες εποχές. Μετά πέρασα και καλύτερες εποχές. Από το 1966 μέχρι το 1976 ήταν μια 10ετία παλιών. Μετά άρχισε μια νέα εποχή, νέα γήπεδα με χόρτο και άλλα. Για παράδειγμα η Εθνική έκανε προπόνηση στη Λύση που ήταν το μόνο γήπεδο με χόρτο και πηγαίναμε από την Λεμεσό στη Λύση. Εμένα με πήρε στην ΑΕΛ ο Δημητράκης Παπαχαραλάμπους, ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος ΑΕΛίστας από μικρός. Με φώναξε μια μέρα και μου είπε να πάω στην ΑΕΛ. Δεν είχα οπαδική προτίμηση τότε. Ήρθε και με πήρε προπόνηση και θυμάμαι όταν πήγα την πρώτη μέρα στο ΓΣΟ ήταν τα αποδυτήρια της ΑΕΛ από την μια και του Απόλλωνα από την άλλη. Τους είπα εκεί ότι δεν έχω παπούτσια. Μου είπε έχει εκεί μια κάσια και διάλεξε. Δεν βρήκα ένα δεξί και ένα αριστερό και φόρεσα δύο δεξιά παπούτσια και έκανα προπόνηση. Από τότε άρχισα προπονήσεις. Πήγαινα με το ποδήλατο από τον Άγιο Ιωάννη στο ΓΣΟ. Ήμουν βασικός στα δεύτερα στα 15 μου και στα 16-17 πήγα στην πρώτη ομάδα.
Στο πρωτάθλημα του 1967-1968 ήμουν βασικό στέλεχος».
 
 
Για τις προτάσεις από ελληνικές ομάδες: «Ναι είχα προτάσεις από την Ελλάδα. Είχα το 1974 από την ΑΕΚ Αθηνών. Θυμάστε όταν ήρθε η ΑΕΚ έπαιξε φιλικό με τον ΑΣΙΛ και την Ανόρθωση. Τότε πήγα και έπαιξα με την Ανόρθωση για να με δουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Μετά πήγα δοκιμαστικά στην ΑΕΚ και παίξαμε φιλικό με τον Εθνικό και δοκιμαζόταν στον Εθνικό ο Γιώργος Πέτρου και τον μάρκαρα. Εγώ συμφώνησα και συμφώνησε και η ΑΕΛ να πάρει 10 χιλιάδες λίρες. Όταν επέστρεψα για να πάρω τα πράγματα μου. Θα έφευγα Δευτέρα και έγινε το πραξικόπημα και πήγα να υπηρετήσω».
 
Για το θέμα που κατηγορήθηκε για δωροδοκία: «Δεν μίλησα μέχρι τώρα αλλά πρέπει να μιλήσω. Ήταν πραγματικά μια σκευωρία. Το 1983-1984 άρχισαν οι Λεμεσιανές ομάδες να μπαίνουν σφήνα. Τον Στέλιο Πελενδρίτη, τον Μαυρουδή και άλλους τους ανάγιωσα. Εμείς αγαπούσαμε τους μικρούς τα ταλέντα. Τότε έπαιζε ΑΕΛ-Απόλλωνας στο Τσίρειο και έπαιζα στον Απόλλωνα. Τελείωσε το παιχνίδι 1-1 και ήρθε μια καταγγελία από την αστυνομία για απόπειρα δωροδοκίας, ότι δωροδόκησα τον Πελεντρίτη. Αν ήταν πριν η καταγγελία να πω ότι έχει μια βάση. Τώρα τελείωσε το παιχνίδι. Τότε ο Απόλλωνας ήταν δεύτερος και η Ομόνοια ήταν πρώτη με έναν βαθμό διαφορά. Ο Δ.Στεφανίδης ήταν Γ.Γ. της ΚΟΠ, ο Νησιώτης πρόεδρος της ΑΕΛ και ο Πελεντρίτης άνεργος. Σοφίστηκαν κάποιοι να κάνουν κάτι. Ήμουν πρώτο όνομα τότε. Ήμασταν ένα βαθμό διαφορά, αν φάμε αυτό τον άνθρωπο θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Η ποινή ήταν ένας χρόνος αποκλεισμός. Ήταν Μάριος και τελείωνε η ποινή του τον Μάρτη την επόμενη χρονιά και δεν μέτρησαν οι αδρανείς μήνες. Αυτό έγινε. Στην Δικαστική τότε μάρτυρας κανείς. Αποφάσισε η Δικαστική με εισαγγελέα τον Γ.Γ. της ΚΟΠ. Δικαστές της ΚΟΠ και αποφάσισαν να με αποκλείσουν για ένα χρόνο χωρίς μαρτυρία. Τότε έκανα έφεση στην ΑΔΕΑ η οποία με δικαίωσε. Πήγα σαν πρόβατο στην σφαγή. Ο Πελενδρίτης μαρτύρησε και είπε αργότερα ότι ψευδομαρτύρησε για να πάρει την δουλειά. Νιώθω έχθρα. Ήμουν σε καταπληκτική φόρμα και έπρεπε να με φάνε. Ο Απόλλωνας μου στάθηκε τότε».
  
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες